به رسم دیرین و همچون سایر ایرانیان ،مردم آذربایجان غربی نیز در روز ۱۳ فروردین یا روز طبیعت، و پس از دو سال کرونایی این روز را در طبیعت می گذرانند.
به رسم دیرین در روز ۱۳ فروردین یا روز طبیعت، مردم به دامان طبیعت رفته و روز خود را در فضای باز و طبیعت می گذرانند بر خلاف دوسال گذشته که مردم بنابر توصیه های کارشناسان به جای رفتن به طبیعت در خانه می ماندند، امسال مردم روز ۱۳ بدر و طبیعت را به دل طبیعت زدند تا نوروز را بدرقه کنند.
روزی در طبیعت
در روز ۱۳ فروردین، بسیاری از خانواده ها در آذربایجان غربی از صبح زود به همراه برخی از نزدیکان و خویشاوندان به دشت و طبیعت زیبای مناطق مختلف اطراف شهر رفته و تا غروب آفتاب را در طبیعت گذرانده و آیین های مختلفی را برای گذراندن یک روز شاد در طبیعت انجام می دهند.
دراین روز ، پارک ها و بوستان ها، پذیرای هزاران نفر از مردم می شود که به رسم نوروز هر سال، به دامان طبیعت آمده اند .
نهار ویژه ۱۳ بدر
رسم است که در گذشته های دور خانواده ها، در ۱۳ بدر کوفته و آش را برای نهار در نظر می گرفتند اما امروزه غذاهایی مانند چلوکباب و جوجه کباب را هم باید به آنها اضافه کرد و در واقع این غذاها ، پای ثابت نهار مردم در روز طبیعت به شمار می رود.
از سوی دیگر شاید برخی خانواده ها از بین کوفته یا کباب، یکی را انتخاب می کنند، ولی از هر غذایی که بگذرند، نمی توانند از آش دوغ بگذرند و پخت آش هنوز پای ثابت غذاهای خانواده ها در روز طبیعت است.
سبزه های گره زده و رها شده در آب رودخانه ها
مردم به رسم یک آئین سنتی در ۱۳ فروردین، سبزه ها را به امید آنکه این دانهها به همراه آب روان موجب برکت و باروری کشتزارها شوند، به آب می سپارند و در این میان نیز برخی عقیده دارند که باید سبزه را در دشت و طبیعت بکارند تا زمین از وجود آن بارورتر شود.
گره زدن سبزه آئین سنتی دیگری هست که در روز ۱۳ فروردین، قبل از هر کاری دختران مجرد گرهای به سبزه می زنند تا به میمنت برکت آن بختشان باز شود!
چند توصیه در روز طبیعت
اما فارغ از همه این آئین ها، باید این نکته را در نظر داشت که کرونا هنوز تمام نشده است و لازم است مردم نسبت به رعایت دستوالعمل های بهداشتی توجه ویژه داشته باشند.
از سوی دیگر کسانی هم که به طبیعت می روند باید این را درنظر داشته باشند که به بهانه طبیعت گردی و شادی؛ دست به تخریب محیط زیست و طبیعت نزنند.