کم خونی موجب احساس ضعف و خستگی می شود.
کمبود آهن، کمبود ویتامین ب ۱۲ و کمبود اسید فولیک، شیردهی، بالا رفتن سن و اختلالات ارثی نیز در بروزِ این اختلال موثر است.
یک رژیم سالم در افراد مبتلا به کم خونی بسیار حیاتی است. اگر مبتلا به این عارضه هستید، باید غذاهای غنی از ویتامین سی، اسید فولیک و آهن را مصرف کنید.
اکثر غذاهای دریایی سرشار از آهن هستند. ماهی های چرب از قبیل ماهی قزل آلا و ماهی تن نیز همین خاصیت را دارند. برای کمک به پیشگیری از کم خونی، غذاهای دریایی از جمله ماهی های چرب را هفته ای سه بار میل کنید.
هلو خشک، آلو و کشمش منبع غنی از آهن است. هر ۱۰۰ گرم هلوی خشک شده، ۶ میلی گرم آهن دارد.
تنها مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری جوی دو سر، ۲,۵ میلی گرم از آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.
مصرف روزانه ۱۰۰ میلی گرم عسل، ۰,۴۲ میلی گرم آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند. منیزیم و مسِ موجود در عسل نیز میزان گلبول های قرمز بدن را افزایش می دهد.
ویتامین سی موجود در گوجه فرنگی هم برای افراد مبتلا به کم خونی بسیار مفید است و جذبِ آهن را در بدن افزایش می دهد. برای افزایش جذب آهن در بدن، روزانه یک یا دو عدد گوجه فرنگی بخورید.
بادام زمینی یکی از منابع غنی از ویتامین است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. همچنین، بادام زمینی مقدار زیادی آهن دارد که برای بهبود و اصلاح عملکرد گلبول های قرمز خون بسیار مفید است. دو قاشق از کره بادام زمینی ۰,۶ میلی گرم آهن به بدن می رساند.
تخم مرغ سرشار از پروتئین و غنی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که برای مقابله با کم خونی مفید هستند. یک عدد تخم مرغ بزرگ، یک میلی گرم آهن دارد.
اسفناج هم بهترین گزینه غذایی برای مبارزه با کم خونی است. اسفناج سرشار از کلسیم، ویتامین ب ۹، ویتامین های سی، آ و ای، فیبر، بتاکاروتن، و البته آهن است. فقط یک فنجان از اسفناج، ۳,۲ میلی گرم آهن به بدن می رساند و ۲۰ درصد نیاز روزانه شما به آهن را تامین می کند.