مشکلات اساسی که اکثر مردم درایام نوروز با آن مواجه هستند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و دیگر تنقلات است.
مریم مهارت، افزود: مشکلات اساسی که اکثر مردم درایام نوروز با آن مواجه هستند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و دیگر تنقلات است. اضافه وزن و چاقی خود زمینه ساز سایر بیماریها از جمله فشارخون و چربی خون بالا، دیابت نوع دو و بیماریهای قلبی و عروقی است. از این رو پیروی از الگوی تغذیه سالم در ایام نوروز اهمیت به سزایی دارد.
نکات اصلی تغذیه در عید نوروز:
در ایام نوروز باید همانند روزهای عادی، رعایت اصل تعادل و تنوع در خوردن حفظ شود.
مراقب کودکان باشیم تا تنقلات مهمانیها باعث حذف وعدههای اصلی نشود.
مصرف وعدههای غذایی اصلی از مصرف بیش از حد تنقلات و شیرینی جلوگیری میکند. در این میان صبحانه را در الویت قرار دهیم. چرا که انرژی لازم را برای فعالیتهای روزانه تامین میکند.
روزانه دست کم ۸ لیوان آب مصرف کنیم. کاهش مصرف آب در ایام نوروز از عوامل مهم آسیب رسان به سلامتی است. از طرفی مصرف آب از پرخوری جلوگیری میکند و احساس سیری را در ما القاء میکند.
از مصرف مقادیر زیاد شکلات و شیرینی به دلیل داشتن چربی و کالری بالاو در عوض مواد مغذی اندک پرهیز کنیم.
اکثر شیرینی ها، به ویژه شیرینیهای تر، از انواع روغنها و چربیهای جامد اشباع که حاوی اسیدهای چرب ترانس است تهیه میشود که عامل افزایش چربیهای مضر خون است؛ بنابراین مصرف آن به ویژه برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که چربی خون بالا دارند، در کمترین مقدار توصیه میشود.
در هنگام خرید شب عید سعی کنیم از یک دو نوع از انواع شیرینیها و شکلاتها، آن هم در اندازههای کوچکتر خریداری کنیم.
انواع شیرینی و شکلات میتواند باعث کاهش اشتها به ویژه در کودکان شود، پس مصرف کمترشان آن هم با فاصله ۲ تا ۳ ساعت از وعده اصلی توصیه میشود.
بهتر است انواع آجیلها به صورت خام و بدون نمک مصرف شود. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و برای سلامت قلب و عروق خطرناک است.
در مهمانیها به جای استفاده از نوشابههای گازدار از نوشیدنیهای طبیعی پاستوریزه و کم نمک مثل دوغ مصرف کنیم.