طرح تغییر الگوی کشت برای تامین امنیت غذایی پایدار و کمک به درآمدزایی مردم شهرستان تفتان در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی تفتان با تاکید بر تدوین طرح الگوی کشت از ۱۰ سال گفت: هدف از اجرای این طرح حفظ امنیت غذایی و مدیریت صحیح مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت منابع آب و خاک است.
کردی افزود: در طرح تدوین شده تغییر الگوی کشت با توجه به منابع اصلی تولید یعنی آب، خاک، مکانیزاسیون، واسطهها، صنایع تبدیلی، نیاز بازار مصرف متناسب با اقلیم، وسعت و نوع کشت هر محصول کشاورزی تعیین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تفتان گفت: عمده اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برای رسیدن به این اهداف، کشت قراردادی بین کارخانه آرد متعلق به بخش خصوصی و گندم کاران شهرستان برای اولین بار در استان و نیز اداره کل غله و خدمات بازرگانی در سطح ۳۹۶ هکتار با قرار دادن نهاده های مورد نیاز و خرید تضمینی محصول و کشت محصولات با مصرف پایین آب و ارزش افزوده بالا است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۲۰۰ هکتار زیره سبز، ۱۰ هکتار زعفران، ۳۰ هکتار گل محمدی، ۲ هکتار گیاهان داروئی زنیان، بابونه، رازیانه، ۵ هکتار انار، ۵ هکتار انجیر آبی و ۲ هکتار انجیر دیم با در اختیار گذاشتن بذر و نهال رایگان به کشاورزان به زیر کشت رفته است.
فضلالله کردی افزود: سیستان و بلوچستان دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک با میزان متوسط بارندگی سالیانه کمتر از ۱۰۰ میلیمتر است و با خشکسالی های شدید در سالهای اخیر به شدیدترین حالت در ۵۰ سال اخیر رسیده است.
مدیر جهادکشاورزی تفتان افزود: بیش از ۴۰۰ حلقه چاه کشاورزی مجوزدار و ۲۴۰ رشته قنات و ۵۰ دهنه چشمه، در این شهرستان وجود دارد امابازهم به علت افت شدید منابع آبی، عمده اراضی کشاورزی قابل کشت شهرستان تفتان از چرخه کشت و تولید محصولات کشاورزی خارج شده اند.
کردی تاکیدکرد: در سال گذشته ۷۰۰ هکتار سامانه آبیاری نوین و تحت فشار در اراضی آبی شهرستان اجرا و بهره برداری شده است.
وی ادامه داد: اجرای این طرح در سال جاری هم تداوم دارد، و بیش از ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد .
کردی گفت: توسعه کشت های متراکم گلخانه ای، سوق دادن بهره برداران بخش کشاورزی به فعالیت در سایر زمینه ها نظیر احداث مرغداری، پرورش شتر، نوغان داری، پرورش زنبور عسل و احداث کارگاه های عرق گیری گیاهان دارویی نیز در دستور کار قرار دارد.