سخنگوی فدراسیون فوتبال با اشاره به اینکه تا آخرین ساعات مانده به بازی تلاش کردیم امکان حضور بانوان در ورزشگاه را فراهم کنیم اما نتوانستیم گفت: عدد نهایی تماشاگرانی که در ورزشگاه حضور داشتند حدود 10 هزار نفر بود.
وی ادامه داد: حدود سه ماه پیش بازرسان و ناظران AFC برای میزبانی جام ملت های آسیا به ایران آمدند که برای این منظور لازم است زیرساخت های مختلفی در شهرهای کشور وجود داشته باشد که یکی از این موارد ورزشگاه است و در کنار آن موضوع حمل و نقل، فرودگاه و پروازها، هتل ها، سیستم های بهداشتی و ارتباطی هم وجود دارد بنابراین با این شرایط چهار شهر مشهد، اصفهان، اهواز و تبریز را در کشور داریم و در گزارش ناظران AFC ورزشگاه امام رضا (ع) امتیاز بالایی داشت و مشهد به دلیل تعداد هتل های پنج ستاره و فضای فرودگاهی و تعداد پروازهای داخلی و بین المللی و زیرساخت های شهری و ارتباطی و همچنین موضوعات بهداشتی و بیمارستان هایی که در مشهد وجود دارد، این شهر از نظر AFC امتیاز بالایی داشت.
آقای اصولی گفت: یکی از نکاتی که بتوانیم میزبانی های بین المللی را داشته باشیم این است که بازی رسمی در آن ورزشگاه انجام شده باشد.
وی در پاسخ به سؤال آقای بابک کاظمی مبنی بر این که آیا درباره محل برگزاری مسابقه، نظر بازیکنان تیم ملی و کادر فنی پرسیده شد؟ افزود: مرسوم نیست از تک تک بازیکنان نظرخواهی شود و این موارد توسط مدیر و سرمربی تیم اعلام می شود، البته اعضای تیم ملی مخالفتی با این موضوع نداشتند، همچنین پرواز تیم ملی از سئول به صورت مستقیم به مشهد بود، حتی بیش از یک ساعت زمان پرواز تیم کمتر بود و اعضای تیم ملی نسبت به اقامت و امکانات در این شهر رضایت داشتند و مدیر و سرمربی تیم ملی از فضای ورزشگاه امام رضا (ع) و زمین تمرین راضی بودند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ای که اعلام شد شرایط حضور تماشاگران با 50 درصد ظرفیت ورزشگاه بود البته تا 72 ساعت قبل از بازی به ما اعلام شد که بازی بدون تماشاگر است که بعد گفتند مخالفتی با حضور تماشاگر نیست بنابراین در زمان بسیار کوتاهی باید امکاناتی از جمله ساختار فروش بلیط مهیا می شد و این ها اتفاقاتی بود که در یک زمان کوتاه بایستی انجام می دادیم.
احمد وحیدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به این سؤال که چه کسی از گاز فلفل برای متفرق کردن بانوان در پشت در ورزشگاه استفاده کرد؟ افزود: جزئیات باید بررسی شود و گفته شده یک مورد گاز فلفل زده شده است اما این که چه کسی و به چه دلیل از این گاز استفاده کرده در حال بررسی است.
وی با بیان این که همه کار ورزشگاه ازجمله ورود و کنترل تماشاگران و مستقر شدن آنها در جایگاهشان بر عهده فدراسیون فوتبال است، اضافه کرد: نیروی انتظامی وظیفه جلوگیری از بی نظمی در بیرون از ورزشگاه و ایجاد انضباط در این محدوده را داشته است.
آقای وحیدی گفت: جلسه ای برای مشخص شدن افرادی که مجرمانه و متخلفانه بلیط این بازی را فروخته اند برگزار شده است و برای مشخص شدن مسأله باید از آنها بازجویی شود.
وی افزود: در ستاد ملی مقابله با کرونا حساسیت نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی وجود دارد و بر این اساس این ستاد به نتیجه رسید که با توجه به شرایط خاص و کنترلی که در زمینه اومیکرون انجام شده است و برای استقبال خوب مردم از مسابقه فوتبال، مجوز حضور 30 تا حداکثر 40 درصد ظرفیت ورزشگاه برای حضور تماشاگران داده شد.
وزیر کشور گفت: با توجه به این که ورزشگاه مشهد 24 هزار نفر ظرفیت داشته است، فدراسیون فوتبال اختیار داشته است با چینش مناسب تماشاگران در ورزشگاه، 10 هزار نفر را نیز وارد ورزشگاه کند.
آقای وحیدی درباره نتیجه گزارش نیروی انتظامی درباره بازی ایران و لبنان گفت: به معاون وزیر کشور مأموریت دادیم جلسه ای را با دست اندرکاران برگزاری این مسابقه انجام دهد و اکنون در حال بررسی جزئیات اتفاقات افتاده در حاشیه این بازی هستیم.
وی افزود: جزئیات گزارش ناجا باید بررسی شود. زمانی که ورزشگاه تقریباً پر شده و بیش از آن چه که پیش بینی شده بود تماشاگر وارد سکوها شد، افرادی تلاش می کردند وارد ورزشگاه شوند که به طور طبیعی نیروی انتظامی موظف بود از ورود آنها جلوگیری کند.
آقای وحیدی گفت: نیروی انتظامی در این زمینه وظیفه ذاتی خود را انجام داده است.
وی افزود: بر اساس گزارش ها، عده ای خارج از ضوابط بلیط بازی ایران و لبنان را جعل و فروخته اند و حجم زیادی معادل 27 هزار بلیط به فروش رفته در حالی که ورزشگاه 24 هزار تماشاگر ظرفیت داشته است.
وزیر کشور گفت: نتیجه بررسی جزئیات اتفاقات پیرامون این بازی اطلاع رسانی می شود.
آقای احسان اصولی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: فقط 9 عدد بلیط با کد ملی بانوان به فروش رفت که جایگاه انتخابی آنها نیز جایگاه آقایان بود.
وی گفت: 8 هزار بلیط برای بازی ایران و لبنان در سامانه فدراسیون فوتبال فروخته شد.
آقای اصولی افزود: بلیط هایی که به بانوان فروخته شده بود، جعلی و غیر از مجاری رسمی بود.
وی گفت: شب پیش از بازی تأکید کردیم کسانی که غیر از سامانه فدراسیون فوتبال بلیط خریده اند نمی توانند وارد ورزشگاه شوند و از ورود آنها ممانعت می شود.
سخنگوی فدراسیون فوتبال افزود: حتی نماینده دادستان مشهد اعلام کرد گزارش هایی دریافت کرده ایم که بلیط بازی ایران و لبنان جعل و از مجاری غیررسمی فروخته شده است، بنابراین بلیط هایی که در دست بانوان بود جعلی و از مجاری غیررسمی تهیه شده بود.
آقای اصولی گفت: برای حضور تماشاگران در ورزشگاه یک سری امکانات بر اساس آئین نامه های بین المللی وجود دارد که نتوانستیم این زیرساخت ها را فراهم کنیم و میزبان خانم ها باشیم.
وی افزود: تا آخرین ساعات مانده به بازی تلاش کردیم امکان حضور بانوان در ورزشگاه را فراهم کنیم اما نتوانستیم.
آقای اصولی گفت: عدد نهایی تماشاگرانی که در ورزشگاه حضور داشتند حدود 10 هزار نفر بود.
وی افزود: سامانه بلیط فروشی فدراسیون فوتبال از ساعت 12 ظهر 8 فروردین بلیط فروشی را آغاز کرد اما ساعت 7 و 8 بعدازظهر دوشنبه اطلاعیه هایی را در برخی سایت ها دیدیم که بلیط بازی ایران و لبنان به مبلغ 200 هزار تومان فروخته می شود.
آقای اصولی گفت: این مسأله را در پایگاه های اینترنتی رسمی و سایت فدراسیون فوتبال به اطلاع مردم رساندیم و چند بار اعلام کردیم فقط از سایت فدراسیون فوتبال بلیط خریداری شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا می دانستید از کدام کافی نت ها بلیط فروخته می شود؟ گفت: ما نمی دانستیم، محل این کافی نت ها کجاست.
سخنگوی فدراسیون فوتبال با بیان این که بلیط تقلبی و واقعی در ورودی ورزشگاه قابل تفکیک بود و بلیط های جعلی به وسیله بارکدخوان ما خوانده نمی شد، افزود: فدراسیون فوتبال اختیاری برای جلوگیری از فروش بلیط جعلی ندارد اما آن را اطلاع رسانی کردیم.
آقای اصولی گفت: تا 72 ساعت پیش از برگزاری مسابقه قرار بود این رقابت بدون تماشاگر برگزار شود اما ستاد کرونا مانع حضور تماشاگران نشد و ما بر اساس مصوبات شورای تأمین اقدام کردیم.
وی افزود: در ساعات اولیه بلیط فروشی با ازدحام خریداران چند نوبت عملکرد سامانه فدراسیون فوتبال با کندی روبرو شد و متوجه شدیم 100 تا 110 هزار نفر متقاضی خرید بلیط از سامانه هستند.
آقای اصولی گفت: همین مسأله ما را برای برگزاری مسابقه در ورزشگاهی که 25 هزار نفر ظرفیت دارد نگران کرد.
وی افزود: به رغم همه توصیه ها و اخطارهایی که درباره رعایت فاصله به تماشاگران دادیم، اما آنها بیشتر جایگاه مقابل جایگاه اصلی ورزشگاه را انتخاب کردند و ترجیح دادند کنار یکدیگر بنشینند.
سخنگوی فدراسیون فوتبال گفت: آنها نقاطی را در ورزشگاه انتخاب کردند که بتوانند دید بهتری به بازی داشته باشند.
سینا کلهر؛ معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز در این برنامه گفت: همه موارد برگزاری مسابقه ازجمله تعیین شهر و زمین مسابقه بر اساس تصمیمات فدراسیون فوتبال است و این فدراسیون به ما اعلام کرد فیفا با برگزاری مسابقه ایران و لبنان در مشهد موافقت کرده است و جای نگرانی نیست.
وی افزود: این اطمینان به ما داده شد که مسابقه ایران و لبنان بدون هیچ مشکلی برگزار می شود.
آقای کلهر با بیان این که بلیط فروشی جعلی برای این مسابقه ارتباطی با حوزه فعالیت وزارت ورزش و جوانان ندارد، گفت: البته اگر فدراسیون از این مسأله آگاه بود باید آن را به ما اطلاع می داد.
وی افزود: مسئول پیگیری جعل بلیط بازی ایران و لبنان، نهادهای مسئول به غیر از فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان هستند.
بابک کاظمی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما نیز در این برنامه گفت: بر اساس بررسی هایی که انجام دادم حدود 20 تا 22 هزار تماشاگر در ورزشگاه مشهد برای دیدن مسابقه ایران و لبنان حضور داشتند و در نیمه دوم نیز درهای ورزشگاه به روی کسانی که پشت در بودند باز شد.
وی افزود: با توجه به این که ورزشگاه آزادی تجربه برگزاری این گونه مسابقات را در شرایط کرونایی داشت و بقیه ورزشگاه های کشور چنین تجربه ای را نداشتند، فدراسیون فوتبال باید تدابیر بهتری را می اندیشید.