دارچین ادویهای معطر است که به کاهش قند خون و مدیریت دیابت کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، دیابت بیماری است که به واسطه قند خون بالا شناخته میشود و در صورتی که به درستی کنترل نشود، این بیماری میتواند به عوارضی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی منجر شود.
نقش دارچین در کاهش قند خون و مبارزه با دیابت
بر اساس تحقیقات دانشمندان، دارچین پس از سیر در جایگاه دوم از نظر بیشترین میزان آنتی اکسیدانها قرار دارد، آنتی اکسیدانها از این نظر مهم هستند که به بدن در کاهش استرس اکسیداتیو (نوعی آسیب به سلولها که رادیکالهای آزاد موجب آن میشوند) کمک میکنند؛ استرس اکسیداتیو تقریبا در ابتلا به همه بیماریهای مزمن از جمله دیابت نوع ۲ نقش دارد.
دارچین میتواند از طریق تقلید آثار انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلولها به کاهش قند خون کمک و با دیابت مقابله کند، همچنین این ادویه از طریق افزایش حساسیت به انسولین، قند خون را کاهش میدهد، زیرا انسولین را در انتقال گلوکز به سلولها کارآمدتر میکند.
نتایج یک مطالعه با حضور هفت شرکت کننده مرد افزایش فوری حساسیت به انسولین پس از مصرف دارچین را نشان داد و اثر آن برای ۱۲ ساعت دوام آورد. در مطالعهای دیگر نیز هشت شرکت کننده مرد پس از دو هفته مصرف دارچین افزایش حساسیت به انسولین را نشان دادند.
دارچین قند خون ناشتا را کاهش می دهد
چندین مطالعه کنترل شده نشان میدهد دارچین در کاهش قند خون ناشتا عملکردی عالی دارد و برخی مطالعات کاهش چشمگیر در هموگلوبین A۱c را نشان داده اند در شرایطی که برخی دیگر هیچ اثری را گزارش نکرده اند.
دارچین پس از وعده های غذایی قند خون را کاهش می دهد
با توجه به اندازه وعده غذایی و میزان کربوهیدارت موجود در آن، سطوح قند خون میتواند به طور قابل توجهی پس از صرف غذا افزایش یابند. این نوسان قند خون ممکن است سطوح استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد که میتواند به سلولهای بدن آسیب وارد کند و فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مزمن قرار دهد.دارچین میتواند به کنترل این افزایش ناگهانی قند خون پس از وعدههای غذایی کمک کند. به گفته برخی پژوهشگران، کند کردن روند تخلیه مواد غذایی از معده در این زمینه نقش دارد.
دارچین می تواند خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد
مصرف دارچین ممکن است خطرعوارض شایع دیابت را کاهش دهد. افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد سالم دو برابر بیشتر با خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه هستند. دارچین با محدود کردن عوامل خطر آفرین بیماری قلبی مانند سطوح بالای کلسترول بد و یا فشار خون بالا ممکن است به کاهش این خطر کمک کند.
افزون بر این به نقش دیابت به طور فزاینده در ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر بیماریهای زوال عقل توجه شده است و بسیاری از افراد در حال حاضر بیماری آلزایمر را به عنوان «دیابت نوع ۳» ارجاع میدهند.
مطالعات نشان داده اند که عصاره دارچین ممکن است توانایی دو پروتئین بتا آمیلوئید و تاو را در تشکیل پلاکها و تودهها که به طور معمول با ابتلا به بیماری آلزایمر پیوند خورده اند، کاهش دهد. با این وجود، این پژوهش فقط به صورت آزمایشگاهی و حیوانی انجام شده است و انجام مطالعات بیشتر روی انسان برای تایید این یافتهها نیاز است.
برخی باید نسبت به مصرف دارچین محتاط باشند
از سوی دیگر افراد مبتلا به دیابت که دارو یا انسولین استفاده میکنند باید نسبت به افزودن دارچین به روال روزانه خود دقت داشته باشند. افزودن دارچین مقدم بر روند درمان فعلی ممکن است بیمار را در معرض خطر سطوح پایین قند خون قرار دهد که به نام «هیپوگلیسمی» شناخته میشود؛ هیپوگلیسمی به عنوان وضعیتی بالقوه کشنده در نظر گرفته میشود و پیش از مصرف دارچین برای مدیریت دیابت، توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنید.