پایش مزارع کلزا، گندم و جو، ضدعفونی بذر نخود و محلول پاشی ریز مغذیها در مزارع زعفران تافردا ۹ فرورودین انجام شود.
به گفته برزگر برای مقابله با آن کاربرد روشهای مکانیکی مطابق نظر کارشناسان محل پیشنهاد میشود.
وی افزود: عملیات مبارزه با علفهای هرز در مزارع غلات پائیزه مناطق گرم چهارمحال وبختیاری ادامه یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری گفت: در مناطق سرد و معتدل آمادگیهای لازم نظیر سرویس و کالیبراسیون سم پاشها و انتخاب سم مناسب صورت پذیرد و در صورت مساعد شدن شرایط آب و هوایی و مزرعه نسبت به شروع عملیات مبارزه اقدام شود.
برزگر افزود: با توجه به روند افزایش دما و تغییرات فصلی ضروری است مزارع غلات پاییزه و مستعد ریزش سن گندم مورد پایش مستمر قرار داشته و هرگونه پدیده مربوط به آفت به مراکز خدمات محل گزارش شود.
به گفته وی پایش مزارع کلزا برای اطلاع از فعالیت شتههای زیان آورو سنک دانه خوار توصیه میشوددر صورت مشاهده آفت و مساعد بودن شرائط جوی و خاک مزرعه مبارزه با آن مطابق نظر کارشناسان محل صورت پذیرد.
برزگر بااشاره به اینکه مبارزه با جوندگان کشاورزی بویژه موش صحرایی در مزارع آلوده بعنوان آخرین فرصت باقیمانده توصیه میشود افزود: با توجه به نزدیک شدن زمان کشت نخود بهاره، قبل از کاشت، ضدعفونی بذور با سموم قارچ کش حتما صورت گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال وبختیاری افزود: عملیات آماده سازی بستر کاشت برای زراعتهای ذرت و چغندر انجام شود و محلول پاشی ریز مغذیها در مزارع زعفران و کاربرد کود سرک در زراعتهای آبی پاییزه پیشنهاد میشود.