سید حسن نصرالله گفت: انتخابات مجلس مهمترین رقابت سیاسی در لبنان است و ما باید با جدیت در آن شرکت کنیم.
سید حسن نصرالله در این دیدار بر ضرورت تلاش برای ورود همه نامزدهای حزب الله به پارلمان و دستیابی به اکثریت تاکید کرد و انتخابات پارلمانی را مهمترین رقابت سیاسی در لبنان دانست.
وی همچنین بر حمایت از متحدان حزب الله برای حفظ اکثریت تاکید کرد و افزود آنها (رقبا) فعالیتهایی در جبیل با عنوان تغییر هویت منطقه به راه انداخته اند، آیا مشکل این منطقه نامزد حزب الله است یا گازوئیل و اوضاع معیشتی مردم؟
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: ”فهرستهایی که اعلام میکنیم گنجایش همه دوستان را ندارد. چه به لحاظ معنوی یا اخلاقی نباید دوستان خودمان را در رقابتهای انتخاباتی از دست بدهیم. باید به فهرستهای دوستان هم توجه کنیم و در انتخاب تعارف نداشته باشیم. به فهرستهای خودمان رای میدهیم و خیانت هم نمیکنیم و با فهرست دوستان هم هیچ دشمنی نداریم و به آنها اتهام نمیزنیم و تردید هم نمیکنیم. “
سید حسن نصرالله بار دیگر به عواملی که باعث ورود حزب الله به فعالیتهای سیاسی شد اشاره کرد و گفت: ”سال ۱۹۹۲ وارد بحثهایی درباره دولت لبنان شدیم. این بحثها درباره چهار موضوع بود: ورود به پارلمان و شرکت در انتخابات، انتخابات شهرداری ها، ورود به بخش مدیریت و ورود به دولت لبنان.
سیدحسن نصرالله افزود: در سال ۲۰۰۵، پس از خروج سوریه از لبنان، وارد مباحثاتی درباره مشارکت در دولت شدیم و تصمیم به مشارکت گرفتیم. مبنای مشارکت در دولت و نهادهای آن نیز این بود که دولت باید زندگی و امنیت را تامین و از همه لبنانیها حمایت و به همه آنها خدمات رسانی کند. ایجاد حکومت اسلامی امکان پذیر نیست، زیرا ترکیب کشور متنوع است و تنوع نیز شراکت را ایجاب میکند.
وی افزود: سال ۱۹۹۲ در انتخابات شرکت کردیم و دغدغه ما تعداد نبود بلکه حضور بود و به مردم هم وعدههای دروغین نخواهیم داد. فراکسیون وفاداری به مقاومت از همان روزی که تاسیس شد با همه مسائل با جدیت برخورد میکند.
سید حسن نصرالله ادامه داد: کار اصلی نماینده، قانون گذاری است. ارزیابی عملکرد نماینده در لبنان اشتباه است. پارلمان مثل یک خندق و سنگر است و وظیفه نماینده نیز مبارزه کردن در این خندق و سنگر است. فراکسیون حزب الله جدی است و نشستهای هفتگی و جلسات ویژه دارد و همه امور مربوط به قانونگذاری را قبل از طرح در جلسات و کمیسیونهای پارلمان، بررسی میکند اما شهروندان این تلاشها را نمیبینند زیرا روند قانونگذاری بسیار طولانی است. فراکسیون وفاداری به مقاومت دستاوردهای مهمی در خصوص پیش نویس قانون بودجه و مالیاتها داشته است.
وی فاش کرد: فرانسه قبل از سال ۲۰۰۵ و پس از آن سال، مسئله مشارکت حزب الله در حکومت را مطرح کرد و گفت اجازه بدهید حزب الله در حکومت مشارکت داشته باشد و زمانی که شیرینی آن را بچشد، تسلیحات به باری بر دوش آن تبدیل میشود. ژاک شیراک رئیس جمهور وقت فرانسه این مسئله را مطرح کرد و صراحتا ریاست پارلمان، سهم شیعیان از وزرای کابینه، سهم شیعیان از نمایندگان پارلمان و همچنین همه سهم شیعیان از مدیریتها را به ما پیشنهاد کردند، ولی ما رد کردیم و گفتیم جنبش أمل نیز به عنوان یکی دیگر از گروههایی که نماینده شیعیان است در لبنان وجود دارد.
سید حسن نصرالله افزود: اهداف شومی پشت این پیشنهاد خوابیده بود. هدف کشاندن (حزب الله) به داخل حکومت و کنار گذاشتن مقاومت و ضربه زدن به وحدت و ایجاد اختلاف داخلی بین شیعیان بود. سال ۲۰۰۵ بین همه طوایف به جز شیعیان شکاف وجود داشت. در نتیجه تحولات سال ۲۰۰۵ و خروج سوریه از لبنان، شورای تصمیم گیری به این نتیجه رسید که وارد دولت شود.
وی ادامه داد: یکی از شواهد مثبتی که اهمیت شرکت در دولت را نشان میدهد اتفاقاتی بود که در جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ افتاد. در آن زمان ما وزرایی در کابینه داشتیم که به معنای واقعی کلمه وارد نبردی سیاسی شده بودند که دست کمی از نبردهای نظامی نداشت. همه به جز فؤاد السنیوره با آتش بس موافقت کردند. وزیر یعقوب الصراف و امیل لحود (رئیس جمهور اسبق لبنان) و البته وزرای جنبش أمل از ما حمایت میکردند.
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: از زمانی که وارد دولت شدیم، کمیته فعالیتهای دولتی را که کار آن بررسی دستور کار هیئت وزراست تشکیل دادیم. این مسئله را هم باید در نظر داشت که دستورکار ۴۸ ساعت قبل در اختیار وزرا قرار میگیرد که به نوبه خودش یک مشکل است در بسیاری اوقات این فرصت برای بررسی دستورکار کافی نیست. با این حال وزرا و کمیته، دستورکار را بررسی و تصمیمات را اتخاذ و درباره هر بندی توصیههایی میکنند. وزرا بر اساس مسائل شرعی و منافع مردمی و از بین بردن مفاسد عمل میکنند. به اعتراف همه دولتها و همه نخست وزیران، وزرای ما همیشه حاضر و فعال بوده اند و همه هم به این مسئله اذعان دارند.
وی گفت: در سند سیاسی سال ۲۰۰۹، تاکید کردیم دولتی عادل و توانا میخواهیم، بنابراین مبنای مشارکت ما در فعالیتهای سیاسی لبنان تلاش برای تشکیل دولتی عادل و تواناست و آنچه بر آن تاکید میکنیم افزایش عدالت در لبنان و کاستن از ظلم علیه همه لبنانی هاست.