شهر بهار نارنج بابل، با مجموعهای از جاذبههای طبیعی و تاریخی، مقصد بسیاری از گردشگران به مازندران است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، بابل؛ یکی از قدیمیترین شهرهای مازندران وپس از رشت، پرجمعیتترین شهرستان خطه شمال کشور است.
بابل در دوره باستان با نام مهمیترا شناخته میشد، در دوره پس از اسلام مامطیر نام گرفت و در دوره قاجار بارفروش نام داشت.
سفر به بابل و بهره گیری ازجاذبههای طبیعی این شهرستان سبز، جذابترین تجربههای گردشگری را برای هر گردشگری رقم میزند؛ که از سمت پایتخت مسیر رسیدن به بابل جاده هراز بعد از گذر از شهرستان آمل است، اما از جاده فیروزکوه برای رسیدن به بابل، باید کمی طولانی تراز پل سفید، سواد کوه و قائمشهر به سمت بابل رسید و البته جاده چالوس انتخاب خوبی برای رسیدن به بابل نخواهد بود.
فاصله ۱۵ کیلومتری از دریا و فاصله ۱۰ کیلومتری از رشتهکوه البرز، موقعیت شهرستان بابل است که با داشتن روستاهای متعدد، طیف وسیعی از جاذبههای طبیعی را در خود جا داده است.
جاهای دیدنی بابل؛
۱. فیلبند؛ روستای ییلاقی فیلبند معروفترین جاذبه گردشگری شهرستان بابل است. مرتفعترین روستای منطقه که در دل ابرها جای گرفته و به خاطر ارتفاع زیادش به بام شرقی مازندران معروف است.
بهترین زمان برای دیدن فیلبند فصل تابستان است. معمولا به خاطر سرمای زیاد هوا در زمستان خالی از سکنه میشود. البته شبهای تابستان هم در فیلبند هوا سرد میشود و لباس گرم و پتو نیاز خواهد بود.
اطراف هفت آبشار جنگلهای زیبا و مناظر بکری وجود دارند که زیبایی آبشارها را چندبرابر میکنند. برای رسیدن به هفت آبشار پس از طی مسیر جاده گنجافروز به محدوده بابلکنارو درازکلا باید حدودا دو ساعت در دل جنگل پیادهروی کنید.
۳. آبشار درازکش.
این آبشار زیبا در بخش بندپی شرقی از توابع شهرستان بابل در مسیر روستای فیروزجا قرار دارد. طول آبشار درازکش به حدود ۷ متر میرسد. آبشار درازکش همیشه پرآب است و حوضچههای اطراف آن محل مناسبی برای شنا به حساب میآیند. برای رسیدن به آبشار درازکش باید از مسیر جنگلی پیادهروی کنید.
۴. سد شیاده.
زیباییهای بندپی تمام نشدنی است. یکی دیگر از جاذبههای توریستی این بخش، سد شیاده نام دارد که به دلیل طبیعت زیبای اطرافش، در ایام تعطیل بین ۲۰۰۰ گردشگر از این منطقه بازدید میکنند. سد شیاده با گذر از شهرستان بابل، بخش بندپی غربی و منطقه خشرودپی به سمت روستای شیاده، روی یکی از سرشاخههای اصلی بابلرود احداث شده است و حدود بیست متر از سطح زمین ارتفاع دارد.
پارک و منطقه حفاظت شده بزچفت یکی از مراکز احداث شده برای طبیعتگردی خانواده، در منطقه بابلکنار با فاصله اندک از شهر بابل و مسیر دسترسی به آن از جاده گنجافروز به سمت بابلکنار است.
همچنین شهرستان بابل جنگلهای بکر و بینظیر زیادی دارد. آبگرم ازرود، آبشار کیمون و شی الیم، دریاچه کامیکلا، جنگل لفور، جنگل ویوج، جنگل بابلکنار، جنگل شاهکلا، جنگل نارنجلو و ناحیه صنعتی رَجه، تنها گوشهای ازجاذبههای طبیعی این شهرستان است.
سازههای بسیاری در شهرستان بابل وجود دارند که عمر آنها به قرنها پیش باز میگردند. یکی از معروفترین سازههای تاریخی بابل، پل محمدحسنخان نام دارد که ساخت آن به اواخر دوره حکومت زندیه برمیگردد وتوسط اجداد آقا محمدخان قاجار احداث شده است.
ارزش تاریخی این پل برای شهرستان بابل بسیار زیاد است تا جایی که امروزه برای حفاظت از بنای این پل، هیچ خودرویی از روی آن تردد نمیکند.
۷. موزه بابل.
تنها موزه مردمشناسی استان مازندران در شهرستان بابل قرار دارد. این موزه که میان مردم بابل به گنجینه معروف است، آثار نفیسی از تاریخ و فرهنگ مازندران را در معرض نمایش علاقهمندان قرار داده است.
قدمت فعالیت موزه بابل به سال ۱۳۰۷ میرسد. اما فعالیت اصلی موزه در ساختمان فعلی از سال ۱۳۷۵ شروع شده است. بسیاری از آثار در معرض نمایش در این موزه به هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح میرسد. هدف از نمایش دادن این آثار باستانی، نشان دادن تاریخ کهن زندگی و تمدن در استان مازندران است.
برای رسیدن به موزه بابل باید مسیر خیابان مدرس بابل به چهارراه گنجینه را طی کرد.
کاخ سلطنتی مربوط به دوره پهلوی در جنوب بابل قرار دارد. البته این کاخ برجا مانده از دورههای پادشاهی ایران، در محوطه دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار گرفته است. کاخ سلطنتی بابل در سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسیده است.