استان خوزستان در جنگ تحمیلی بیش از سیزده هزار شهید گرانقدر را تقدیم کرده است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، شهید محمود پیرهادی تواندشتی یکم فروردین ۱۳۴۱، در شهرستان درود به دنیا آمد. پدرش نبی، خیاط بود و مادرش زهرا نام داشت. تا پایان دوره ابتدایی درس خواند. تعمیرکار خودرو بود. به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت. چهارم فروردین ۱۳۶۱، در رقابیه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید. پیکرش در بهش تزهرای شهرستان اندیمشک به خاک سپرده شد.
شهید عبدالحسین شریفی، بیست و ششم مهر ۱۳۳۹، درشهرستان رامشیر به دنیا آمد. پدرش فجر و مادرش نصره نام داشت. تا پایان دوره ابتدایی درس خواند. راننده بود. به عنوان سرباز ژاندارمری در جبهه حضوریافت. بیست و هفتم مهر ۱۳۶۰، با سمت راننده در چنالوند گیلان غرب توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سر، شهید شد. مزار وی در زادگاهش واقع است.
سردارشهید حمید قبادی نیا،۲۳ مهر سال ۱۳۳۸ در خانوادهای مذهبی وعاشق اهل بیت (ع) در شهرستان آبادان به دنیا آمد. او فرزند دوم خانواده بود. پدرش از پرسنل بهداری آبادان خدمتگذار مردم بود. حمید دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در آبادان گذراند. دوران دبیرستان او مصادف با سالهای قبل از انقلاب بود، حمید همراه دیگران از جمله جوانان مسجد مهدی موعود (عج) واقع در ایستگاه ۱۲ در راهپیماییها شرکت میکرد، حمید درد دین داشت و ایمان در تمام وجودش ریشه دوانده بود، مردی صبور و بردبار که اگر دنیا به کامش بود سرمست نمیشد و اگر به زیانش بود سخت بردبار بود. او جوانی مودب و اهل کمال بود ودر میان دوستان مقبولیت خاصی داشت و بر دل نیروهایش حکومت میکرد.
پس ازپیروزی انقلاب اسلامی به سپاه آبادان پیوست و از اینکه خود را در زمره پاسداران حضرت روح الله (ره) میدید به پاسدار بودن خود افتخار میکرد. با شروع جنگ تحمیلی در نوک پیکان مدافعین کیان اسلامیمان قرار گرفت و تا زمان شهادتش هرجا عملیات بود حمید هم بود. قامت استوارش در جنگ تن به تن گمرک از ناحیه کتف مجروح گشت، و در خرمشهر مورد اصابت مستقیم تیر بار دشمن قرار گرفت و از ناحیه دست مجروح شد و در ذوالفقاری بارها به قلب دشمن شبیخون زد وحماسه آفرید.
عضویت در شورای فرماندهی سپاه آبادان، فرمانده عملیات، مسئول بسیج سپاه آبادان، فرمانده گردان امام رضا علیه السلام از جمله مسئولیتهای او بود.
سرانجام او و گردان تحت امرش در عملیات فتح المبین در منطقه رقابیه و دشت عباس به قلب دشمن زدند و روز عملیات پیشاپیش نیروهایش به هدایت گردان و شکار تانکها میپرداخت که در جنگی نا برابر در محاصره تانکهای دشمن قرار گرفت و در حالی که به شدت مجروح شده بود عراقیها در همین نبرد بالای سرش رسیدند و صلابت نور را دیدند وخنجر در بدن نازنینش فرو کردند و سر انجام ۴فروردین ۱۳۶۱ در عملیات فتح المبین و در تنگه رقابیه به فیض عظیم شهادت نایل آمد و پیکر پاکش چند روزی در بیابان ماند و سرانجام در خواب برای دوستانش محل شهادتش را نشان داد و به آبادان منتقل و در کنار همرزمان شهیدش آرام گرفت، چون خانوادهی حمید اصالتاً ایذهای بودند و با شروع جنگ به ایذه بازگشتند، و لذا سنگ یادبودی نیز در قبرستان اکبرآباد ایذه برایش بنا نهاده اند.
جهادگر شهید حشمت الله غلامزاده در سال ۱۳۴۱ در شهرستان ایذه در خانوادهای متوسط و متدین دیده به جهان گشود. در دوره دبیرستان که فعالیتهای ملت مسلمان ایران علیه رژیم جنایت پیشه پهلوی به اوج خود رسیده بود، حشمت اله نیز از اعضای فعال در مبارزه علیه رژیم بود، شعار نویسی روی دیوارها و شرکت در راهپیمایی، از جمله فعالیت هایش بود.
بعد از انقلاب سال سوم دبیرستان برای ادامه تحصیل به بروجن رفت و در آنجا نیز به فعالیتهای انقلابی خود ادامه داد. همیشه در بحثهای سیاسی با مخالفین انقلاب شرکت میکرد. از واحد فرهنگی جهاد بروجن کتابهای آموزندهای دریافت، و به روستاها میبرد تا بین مردم تقسیم کند. با آغاز جنگ و تجاوز رژیم بعث عراق به سرزمین ایران، حشمت الله عزم جهاد نمود و برای خداحافظی از پدر و مادر خود به ایذه آمد و در کمیتهی پزشکی جهاد ایذه ثبت نام کرد.
پس از آموزشهای چند روزه شب عید به جبهه رقابیه اعزام شد. در پاسخ پدر و مادر خود که به او میگویند شب عید را کنار ما بمان، گفت: "که عید ما وقتی است که ظلم و ستم در جهان از بین برود و جای آن را حق و عدالت بگیرد، آن هنگام عید ما مسلمین است" و باز فرمود "انسان یک بار میمیرد و برای من در بستر مردن ننگ است و چه چیزی بهتر و بالاتر از اینکه در راه الله شهید شوم.
بیشتر بخوانید : معرفی شهیدان گرانقدر روز سوم فروردین خوزستان + عکس
" سرانجام ۴فروردین۱۳۶۱ در عملیات فتح المبین و منطقهی رقابیه هنگامی که مشغول انتقال مجروحین از خط مقدم با آمبولانس و پشت جبهه بود، به آرزویی که از دیرباز انتظارش را میکشید یعنی شهادت در راه خدا نائل آمد و پیکر مطهرش در قبرستان اکبرآباد شهرستان ایذه به خاک سپرده شد.