کارشناس مسئول ثبت آثار معنوی ادارهکل میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه نوروزگاه فرصتی برای شناسایی و ثبت بازیهای بومی محلی است گفت: هفت بازی بومی و محلی استان همدان ثبت ملی میشود.
وی با بیان اینکه بازیهای محلی یکی از نشانههای خلاقیت کودکان در خانواده محسوب میشود افزود : در گذشته که اسباببازی کمی در دسترس بود و کودکان از داشتن آن محروم بودند، خودشان اسباببازیها را میساختند و با آن سرگرم میشدند.
کارشناس مسوول ثبت میراث معنوی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان تصریح کرد : بازیها نتیجه به وجود آمدن اوقات فراغتی است که کودک یا نوجوان میتواند با استفاده از آن سرگرم شود، به همین دلیل، انواع بازیها در فصلهای مختلف در سرزمینها و میان اقوام مختلف انجام میشود.
نعمتی با بیان اینکه این اداره روند بازیها را مستندنگاری میکند تا بتواند آنها را در فهرست آثار ملی ایران قرار دهد تاکید کرد : استان همدان به دلیل وجود تنوع قومیتی و اقلیمی دارای بازیهای متنوعی است.
کارشناس مسوول ثبت آثار معنوی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت : با کمک برگزاری جشنوارهها که به مناسبتهای مختلف برگزار میشود، اقدامات مرتبط را انجام میدهیم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین بازیها را در شهرستانهای کبودراهنگ، اسدآباد و رزن شناسایی کردیم افزود: سعی در مستندنگاری این بازیها داریم تا در خردادماه با آغاز جلسات شورای ثبت، بتوانیم با ارائه مستندات ۶ تا هفت بازی را به ثبت ملی برسانیم.
وی اضافه کرد: امسال اغلب شهرستانهای استان اقدام به برگزاری جشنواره بازیهای بومی محلی کردند تا در این جشنوارههای یکروزه بازیهای سنتی شهرستان شناسایی شود.