نذر آب ، داستانی متفاوت از کمکهای مردمی
کشور ما ایران، محل زندگی افرادی است که به هر علت در کمک به نیازمندان پیشقدم میشوند، کمکهایی که میتواند گرههای کوچک و بزرگ زیادی را باز کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ نذر کردن سنت حسنه دوست داشتنی برای ما ایرانیها است روشی که تلاش میکنیم گرههای مختلفی را در بخشهای گوناگون بازکنیم از توزیع غذا گرفته تا ساخت مسکن ,، اما چیزی که تاکنون کمتر به گوش رسیده، نذر آب است.
اگرچه ایران کشور خشک و نیمه خشکی است، اما خشکسالیهای چند سال اخیر، فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد کرده است و همین موضوع منابع تامین کننده آب شرب را در مناطق مختلف کشور به ویژه منابع آب روستایی، بسیار تحت تاثیر قرارداده و حتی خشک کرده است.
در حال حاضر از ۶۰۸ دشت بزرگ در کشور بیش از ۴۰۹ دشت ممنوعه هستند یعنی امکان برداشت آب از چاههای موجود در این مناطق وجود ندارد؛ نتیجه این وضعیت خشک شدن منابع آبی بیش از ۸ هزار روستا در کشور است که با از دست رفتن آب چاه با تانکر، آبرسانی میشوند موضوعی که نه تنها در ظاهر بلکه در باطن هم شرایط دشواری را برای ساکنان این روستاها فراهم میکند از جمله این مناطق دشتهای استان خراسان رضوی و روستاهای مجاور این دشتها است.
در رصد میدانی از وضعیت روستاهای موجود در دشتهای استان خراسان رضوی به روستای یخک رسیدیم، روستایی در منطقه سردسیر که ساکنانش باید در سرمای سوزناک زمستان و گرمای تابستان، آب را با دبه از محل استقرار تانکر آب برداشته و به منازلشان ببرند.
خانم اکبری یکی از ساکنان روستا که دبهای ۲۰ کیلویی بر دوش خود گذاشته است میگوید: من فرزندی فلج و همسری از کار افتاده دارم که باید در خانه شستشوی آنها را انجام دهم برای این کار نیز مجبور به رفت آمدهای مکرر با طی مسافتی طولانی برای استفاده از آب هستم.
خانم علی محمدی از دیگر ساکنان این روستا با بیان اینکه ما روزانه ۵ تا ۶ بار برای برداشت آب به محل استقرار تانکرها رفته و چندین دبه خود را پر میکنیم سپس آنها را با فرغون به خانه میبریم میگوید: با این شرایط دچار بیماریهای متعدد در ستون فقرات شدم، زیرا انتقال آب با دبه کار بسیار دشوار و خسته کننده است.
البته برای این رستا خبر خوشی در راه است، زیرا طبق برنامه ریزیهای انجام شده قرار است با کمک خیرین، آب شرب پایدار در منازل این روستا جاری شود.
آقای قربانی مدیر اجرای پروژه انتقال آب به روستاها با کمک خیرین میگوید: تاکنون در استان خراسان رضوی ۱۸۱ روستا آبرسانی شده و یا درحال آبرسانی است و تا امروز ۱۹ هزار خانواده شامل ۷۵ هزار نفر تحت پوشش خدمات آبرسانی قرار گرفته اند که بیشتر در روستاهای محروم مستقر هستند.
آبرسانی به این روستاها نتیجه تصمیم آقای اکبر ابراهیمی برای نذر آب است، کسی که تامین اعتبار اجرای خیلی از پروژه آبرسانی را در روستاهای استانی که زادگاهش بوده را بر عهده گرفته است.
آقای ابراهیمی با بیان اینکه این تکلیف من است میگوید: تصمیم گرفته ام حداقل سالی ۱۴۰۰ روستا را من آبرسانی کنم.
وی با بیان اینکه این نذر را تا به پایان رساندن روستاهای فاقد آب ادامه میدهم افزود: مال و جان انسان امانتی از سوی خدا است که باید برگردانده شود، مال خدا را برای خلقش صرف کنیم، برکت خو اهد یافت.
در سالهای گذشته تعداد زیادی روستا با کمک آقای ابراهیمی آبرسانی شده است از جمله این روستاها، چشمه گل در اطراف شهر تربت جام است جایی که مردمش خیلی زیاد قدر آب را میدانند.
آقای عمویی یکی از ساکنان روستا میگوید: آب شرب این روستا و روستاهای اطراف از قنات تامین میشد که حالا این قنات خشک شده و قادر به تامین نیاز آبی منطقه نیست، اما حالا با آبرسانی که انجام شده است علاوه بر فراهم شدن رفاه مردم، دیگر ساکنان روستا از آن مهاجرت نمیکنند.
تاکنون بیش از ۸۱ درصد از روستاهای کشور آبرسانی شده اند، اما با توجه به کمبود اعتبارات و خشکسالیهای اخیر، هنوز مابقی این جمعیت از آب شرب پایدار بی بهره هستند موضوعی که قرار است با حضور خیرین، شرایط راحت تری به خود بگیرد در این راستا با برنامه ریزیهای انجام شده تا سه سال آینده ۱۰ هزار روستا با کمک خیرین آبرسانی خواهد شد.
گزارش از آسیه سلیمی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما