نمایشگاه، سرایش جاودان، با نمایش ۶ شاهنامه نفیس در کاخ گلستان برگزار شد.
مدیر کاخ گلستان گفت: شاهنامه بایسنقری و تمام کتابهایی که در کتابخانه شاهزاده هنردوست تیموری تصحیح و استنساخ (نسخه برداری) شدهاند هم از نظر علمی و هم از جنبه هنری ارزشمند، بکر و بینظیر هستند و امروزه کمتر موزه یا کتابخانه معتبری در جهان میتوان یافت که نسخهای از کتابهای نفیس کتابخانه بایسنقری را نداشته باشد.
از مشهورترین آثاری که در گنجینه نسخ خطی کاخ گلستان نگهداری میشود شاهنامه بایسنقری است. این نسخه را جعفر بایسنقری در ۸۳۳ هجری قمری کتابت کرده و ۲۲ نگاره پرکار، جلد معرق و آرایههای بسیار زیباست دارد.
خانم آفرین امامی افزود: این شاهزاده، با اشراف بر تصرفات کاتبان آثار مشهور ادب پارسی، نخستین کسی است که دستور گردآوری جمیع نسخ معتبر و نوشتن کتابهای دقیق و عاری از تصرف را در کتابخانه خود داده است که یکی از مشهورترین این آثار شاهنامه فردوسی است.
خانم امامی گفت: شاهزاده بایسنقر تیموری شمار بسیاری از برجستهترین هنرمندان، تمام شاخههای هنری عصر خویش، از جمله نگارگران، خوشنویسان، مذهبان، جلدسازان و نقاشان و دیگر هنرمندانی که در کار کتاب آرایی استاد بودند، در کنار ادیبان اهل فن در کتابخانه خود گرد هم آورد؛ ریاست کتابخانه او را فریدالدین جعفر تبریزی بایسنقری بر عهده داشت که براساس گزارشهای موجود برکار دیگر هنرمندان در کتاب آرایی و تصحیح نظارت میکرد.
نمایشگاه سرایش جاودان، در موزه حوضخانه، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، تا ۱۵ فروردین میزبان علاقهمندان است.