رئیس دانشکده آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با استفاده از آبهای زیرزمینی میتوان با بحران آب در استان خوزستان مقابله کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، مهدی قمیشی روز ۲۲ مارس را روز جهانی آب اعلام کرد و گفت: هدف جامعه جهانی از نامگذاری این روز از سال ۱۹۹۲ آگاهی بخشی به عموم مردم دنیا درخصوص اهمیت آب، محدودیتهای این منبع حیاتی و حفظ آن بود.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته نامگذاریهای مختلفی شده است، افزود: امسال نیز عنوان "آبهای زیرزمینی" برای آن انتخاب شده است.
قمیشی میگوید: وابستگی کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی، به آبهای زیرزمینی بسیار زیاد است، به عبارتی دیگر بیش از نیمی از آبهای شیرین قابل مصرف از منابع زیرزمینی تامین میشود، این در حالی است که در خوزستان وابستگی کمتری به منابع آبهای زیرزمینی وجود دارد و ۹۵ درصد آب مورد نیاز در استان از آبهای سطحی تامین میشود.
رئیس دانشکده آب دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: البته در شمال و شرق استان آبهای زیرزمینی داریم و محدودیتهایی برای برداشت آنها وجود دارد.
وی درخصوص مصرف آبهای زیرزمینی در سالهای گذشته در بخشهای مختلف گفت: حدود ۴ درصد از این آبهای قابل برداشت برای بخش صنعت، ۷ درصد برای آشامیدنی و بهداشت و باقیمانده آن برای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان گفت ۹۰ درصد آبهای شیرین صرف بخش کشاورزی میشوند.
بیشتر بخوانید: رفع کامل تنش آبی در ۲۰۰ روستای خوزستان
قمیشی صرف نظر کردن از کشتهای پرمصرف نظیر شلتوک در همه نقاط کشور بجز ۲ استان شمالی، افزایش کشتهای کم مصرف و استفاده از کشتهای حجمی را از جمله عوامل موثر در حفظ منابع آب و صرفه جویی در مصرف آن عنوان کرد.