سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران از برگزاری رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ در اردیبهشت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران از برگزاری رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ در اردیبهشت خبر داد و گفت: در این رویداد میزبان ۹ کشور خواهیم بود.
مهدی ایزدی ادامه داد:براساس برنامهریزی انجامشده این رویداد باید در اسفند ماه برگزار میشد که به دلایل گوناگون از جمله شرایط نامساعد جوی، ترافیک انسانی در نوروز و برخی عوامل دیگر، برگزاری آن به اردیبهشت ۱۴۰۱ موکول شده است.
او افزود: در برنامههای فرهنگی، تلاش ما مقابله با جریان ایرانهراسی و نشان دادن پیشینه غنی و چهره درخشان فرهنگ و تاریخ مازندران است.
ایزدی گفت: مهمترین برنامههای ما که در قالب جشنواره برگزار خواهد شد، برنامه اقوام با حضور ۱۵ قوم ایرانی است و در حوزههای فرهنگی، برنامههای متنوعی در حوزه جنگ، ایثار و دفاع مقدس از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران اجرا خواهد شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران افزود: پس از وقفهای دو ساله شاهد حضور دوباره گردشگران در استان هستیم، به همین دلیل برنامههای متنوعی برای مسافران مازندران در حوزههای گوناگون، بهویژه حوزههای فرهنگی تدارک دیدهایم.
ایزدی افزود: در حال حاضر ۲۶ موزه فعال دولتی و خصوصی و دو سایتموزه با فضای باز در استان داریم که نقش مهمی در پر کردن ایام فراغت و جذب گردشگر فرهنگی دارند.
او ادامه داد: باتوجه به افزایش مخاطبان و جایگاه علمی موزهها، بخشهای گوناگون مجموعه موزههای استان اعم از اشیا، سایت و مانند آن باید براساس استانداردهای بینالمللی بهروزرسانی شوند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران گفت: در حال حاضر چهار موزه بوستان ولایت ساری را در دست بهرهبرداری داریم و امیدواریم تا اختتامیه رویداد ساری ۲۰۲۲ شاهد راهاندازی این موزهها باشیم.
ایزدی ادامه داد: موزه کشتی جویبار، موزه صفیآباد بهشهر پس از چندین سال بهعنوان موزه تاریخی بازگشایی خواهد شد، موزه کلبادی، مسجد جامع ساری، بازار نرگسیه و محور فرهنگی بافت از دیگر برنامهها و پایگاههای استان برای معرفی پیشینه فرهنگ، سنت و تاریخ ساری و وضعیت کنونی نگهداری آنها است.
او با اشاره به دو سایتموزه «وستمین» و «گوهرتپه» افزود: این حوزه مخاطبان خاص خود را دارد و همکاران ما در این دو سایتموزه آماده ارائه اطلاعات و گزارش هستند.
ایزدی به پنج پایگاه فعال گردشگری نیز که مهمترین آنها، پایگاه جهانی عباسآباد بهشهر است اشاره کرد و ادامه داد: این پایگاه در سال جاری بهعنوان پایلوت نوروزگاه انتخاب و معرفی شده و بر اساس دستورالعمل وزارت میراثفرهنگی، از دو روز پیش فعالیت خود را در قالب برنامههای متنوع فرهنگی آغاز کرده است.
او ادامه داد: بهشهر از شهرهای مهم مازندران با پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی از دوره صفویه است و به همین دلیل یکی از پایگاههای مورد توجه و مهم فرهنگی استان نیز شمرده میشود.
ایزدی گفت: پایگاه فرحآباد، غار اسپهبد خورشید، پایگاه نیما یوشیج پدر شعر نو که امسال توامان بهعنوان موزه و پایگاه نوروزی فعال است، از دیگر پایگاههای فرهنگی مازندران در سال جدید هستند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با اشاره به استقبال از گردشگری مذهبی در مازندران گفت: در بخش گردشگری فرهنگی- مذهبی بناهای شاخص و قابلتوجهی مانند بنای میربزرگ آمل، بقعهی ناصرالحق، امامزاده قاسم بابل و برخی مساجد را در استان داریم که پذیرای مسافران و آماده خدماترسانی هستند.