رئیس جمهور در پیامی ضمن تسلیت درگذشت آیتالله ریشهری گفت: خدمات ارزنده مرحوم آیتالله ریشهری به انقلاب اسلامی در سنگرهای مختلف خدمت، توشه بزرگی برای ایشان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر سید ابراهیم رئیسی در پیام تسلیت درگذشت آیتالله محمد محمدی ریشهری با ابراز تألم و تأثر از رحلت این عالم ربانی تصریح کرد: این عالم برجسته که از یاران امین و شجاع امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب به شمار میرفت، در میدان دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی نیز در سنگرهای سرپرستی حجاج ایرانی، وزارت اطلاعات، مجلس خبرگان رهبری و دادستانی کل کشور نیز مجاهدت خستگی ناپذیر داشت که بیشک توشه بزرگی برای آن مرحوم خواهد بود.
متن پیام رئیسجمهور به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
رحلت عالم فرزانه و مبارز انقلابی، حضرت آیتالله محمد محمدی ریشهری موجب تألم و ثأثر فراوان شد.
این عالم برجسته که از یاران امین و شجاع امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب به شمار میرفت، سالها در تولیت حرم آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) منشأ خدمات بسیار بود و در حوزه علوم قرآن و حدیث، طلاب و دانشجویان بسیاری تربیت کرد.
آیتالله ریشهری در میدان دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی نیز در سنگرهای سرپرستی حجاج ایرانی، وزارت اطلاعات، مجلس خبرگان رهبری و دادستانی کل کشور نیز مجاهدت خستگی ناپذیر داشت که بیشک توشه بزرگی برای آن مرحوم خواهد بود.
اینجانب مصیبت وارده را به بیت مکرم، حوزههای علمیه، شاگردان آن عالم و مردم شریف و انقلابی شهر ری تسلیت میگویم و از درگاه خداوند برای ایشان رحمت الهی و همجواری با اولیاء الله و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسألت دارم.
سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
آیت الله «محمّد محمّدی نیک ریشهری» در هفتم آبان ماه ۱۳۲۵ در خانوادهای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۳۹ پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شهر ری شد و در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ ـ بهجز مدّت کوتاهی که به دلایل سیاسی به حوزههای علمیه مشهد و نجف مهاجرت کرد ـ به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت و پس از سالها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد.
وی از ابتدای نهضت اسلامی بهویژه در جریانات ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به جمع نیروهای انقلاب پیوست و بارها در این مسیر دستگیر، محاکمه، تبعید و زندانی شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان به فعالیتهای اجتماعی ـ سیاسی اشتغال داشت و مسئولیتهای مختلفی همچون حاکم شرعی دادگاههای انقلاب، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، دادستانی کل کشور و دادستانی دادگاه ویژه روحانیت را بر عهده گرفت و در ششم شهریور ماه ۱۳۶۳، با کسب آرای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهعنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
دبیرکلّی جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجاج، ریاست مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث و ریاست دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از دیگر مسئولیتهای مرحوم حجتالاسلام والمسلمین محمدی ریشهری بود.
تولیت حرم حضرت عبد العظیم حسنی (ع) حدود ساعت ۲۴ دوشنبه شب(۱ فروردین ۱۴۰۱) در به دیار باقی شتافت.