ایام نوروز که عیدی گرفتن و عیدی دادن به راه است،می توان برای پاسداشت این سنت دیرین از کتاب به عنوان بهترین هدیه استفاده کرد .
بیشترفرزندان مانند خانوادهها عادت به مطالعه ندارند و شاید بهتر باشد عیدی را در قالب یک بسته فرهنگی شامل وجه نقد، کتاب یا مجله متناسب با سن افراد فراهم کنیم تا زمینهای برای آشنایی و علاقه به مطالعه در بچهها ایجاد کند.
به نظر میرسد مجلات به دلیل تنوعشان انگیزه بیشتری در افرادی که اهل مطالعه نیستند ایجاد میکند.
از آنجایی که کودکان در ایام تعطیلات نوروزی از درس و مدرسه دور هستند و ممکن است ساعتهای زیادی را تلف کنند و یا در ساعات طولانی روز خسته شوند، توصیه مهم معلمان و متخصصان کودک این است که والدین کودک را به سمت و سوی کتابخوانی سوق دهند.
روانشناسان کودک معتقدند خواندن کتاب به خصوص کتابهای متناسب با سن کودک و کتابهایی که بر پایه داستانهای آموزنده و جذاب برای آنها باشد باعث ارتقای سطح دانش و خلاقیت کودک می شود و او را با آموزههای مهمی که برای آنها مناسب است مواجه میکند.
به طور کلی کتابخوانی از اهمیت ویژهای در زندگی الکترونیکی عصر حاضر برخوردار است و متأسفانه در بعضی خانوادهها به فراموشی سپرده شده و چون الگوبرداری از والدین یکی از مهمترین پایههای تربیتی است، زمانی که والدین بیشتر ساعتهای اوقات فراغت خود را در فضای مجازی و تلفن همراه میگذرانند کودکان نیز در عصر حاضر به این امر علاقه دارند و سخت میتوان کودک را مجاب کرد تا در این ساعتهای مطالعه کند.
روانشناسان کودک معتقدند خواندن کتاب به خصوص کتابهای متناسب با سن کودک و کتابهایی که بر پایه داستانهای آموزنده و جذاب برای آنها باشد باعث ارتقای سطح دانش و خلاقیت کودک می شود
راههای ترغیب کودکان به خواندن کتاب
داشتن کتابخانه در خانه، هدیه دادن کتاب به کودک، برگزاری مسابقه کتابخوانی در منزل ، عادت گفتن قصه شب قبل از خواب، تهیه کتب جذاب با داستانهای آموزنده برای یادگیری مسائل از راههای تشویق کودکان به کتابخوانی است.
والدین با تهیه کتابهای مصور برای کودکان حتی برای کودکانی که توانایی خواندن و نوشتن را ندارند این عادت را در خانه پرورش دهند که ماهی یک یا دو عدد کتاب متناسب سن کودک برای فرزندشان بخرند و یک کتابخانه کوچک برای او درست کنند او نیز با این سبک زندگی بزرگ میشود و به مرور با کتاب و کتابخوانی انس میگیرد.