آیت الله محمد محمدی ری شهری، تولیت حضرت عبدالعظیم حسنی، شامگاه یکم فروردین پس از تحمل یک دوره بیماری در سن 75 سالگی به لقاءالله پیوست.
به گزاش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی تولیت حضرت عبدالعظیم حسنی، آیت الله ری شهری آبان 1325 در شهرری دیده به جهان گشود. وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی، در سال 1339، وارد حوزه علمیّه شهر ری شد و در سال 1340، برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیّه اشتغال داشت.
مرحوم آیت الله ری شهری از محضر آیات عظام مشکینی، فاضل لنکرانی، طباطبایی سلطانی، اراکی، وحید خراسانی، تبریزی، گلپایگانی و حائری بهره برد و پس از ده سال حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد. ایشان که توفیق حفظ کل قرآن کریم را داشت، همچنین اجازه روایت حدیث را از برخی علما و محدّثان بزرگ جهان اسلام، از جمله آیت الله بهاءالدّینی، دریافت کرد.
آیت الله ری شهری که از سال 1342، به جمع فعالان نهضت اسلامی پیوست، در سال 1344 به دلیل فعالیتهای انقلابی دستگیر و به زندان محکوم شد. در سال 1356 هم به دلیل سخنرانی علیه رژیم شاه، ممنوع المنبر شد و مورد تعقیب ساواک قرار گرفت.
آیت الله ری شهری پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیتهای مهمی برعهده داشت. تصدی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، دادستانی کل کشور، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجّاج، تولیّت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السّلام و مدیریت مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث از جمله فعالیتهای سیاسی و اجتماعی مرحوم آیت اله ری شهری به شمار می آید.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کنار اشتغالات مهم اجرایی، همچنان به کار تدریس و پژوهش ادامه داد که حاصل آن تألیف بیش از 100 عنوان کتاب در بیش از 200 جلد، ارائۀ سلسله درسهای اخلاقی، و تفسیر قرآن کریم است.