فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی توضیحاتی درخصوص اسهال به عنوان شایعترین بیماری در مسافرت ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، دکتر اباذر پارسی اسهال را شایعترین بیماری در فصل مسافرت عنوان کرد و گفت: بطوریکه ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد هنگام مسافرت به ویژه سفر به مناطق گرمسیری دچار این بیماری میشوند.
وی افزود: میکروارگانیسمهایی که پاتوژن و عفونت زا هستند، شامل؛ ویروس ها، عفونتهای قارچی، باکتریها از جمله ایپولای از عوامل بروز بیماری اسهال هستند.
پارسی افزایش اجابت دفعات مزاج، دفع مدفوع آبکی، تب، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ را از جمله علائم این بیماری برشمرد و ادامه داد: به دلیل از دست رفتن آب بدن، فرد مبتلا دچار گرفتگی عضلانی، خستگی، بیحالی میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید: در بیشتر مواقع اسهال به صورت خفیف رخ میدهد و با مصرف مایعات فرد بهبود پیدا کرده و کمبود آب بدن جبران میشود، اما افرادی که دچار تب بیشتر از ۳۹ درجه میشوند، مشاهده خود در اسهال، تداوم بیماری بیش از ۳ روز، تداوم استفراغ بیش از ۴ ساعت و ایجاد درد شکمی مقاوم باید به پزشک مراجعه کنند.
بیشتر بخوانید: مراقب طغیان پاییزه التور در خوزستان باشیم
فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی از دست دادن آب بدن هنگام اسهال را موضوعی مهم دانست و ادامه داد: این اتفاق در افراد با سنین بالا و افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی میتواند منجر به نارسایی کلیوی شود، بنابراین افرادی که با شدت از دست دادن مایعات مواجه میشوند باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کرده و با تزریق سرم و انجام مایع تراپی با فرمولهای خاص، این کمبود را جبران کنند.