از همراه بردن غذاهای آبدار و خورشتی در سفر خودداری کنیم.
زهرا مغدانی مطمئنترین راه برای تامین سلامت غذایی در سفر را تهیه غذای ساده در منزل و نگهداری در ظرف خنک بیان کرد و افزود: غذایی که برای سفر انتخاب میکنیم، نباید آبدار باشد، زیرا غذاهای آبدار مثل خورشها به دلیل مناسب بودن محیط برای رشد و تکثیر میکروب ها، سریعتر فاسد میشود.
وی گفت: غذاهای خشک مثل کوکوی سبزی و سیب زمینی، کتلت، شامی، انواع پلوها همراه با گوجه فرنگی، کاهو و خیار تازه و لیمو ترش که خوب شسته شده، برای سفر مناسب است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان این که غذاهایی مثل سالاد الویه، کالباس و سوسیس که سریعتر فاسد میشود، برای سفر مناسب نیست افزود: غذایی را که برای سفر آماده میکنیم، در مسیر باید خنک نگه داریم.
مغدانی، غذاهایی مثل پنیر، گوجه، خیار و یا تخم مرغ آب پز و سفت و کمی مربا یا عسل را برای صبحانه مناسب دانست و گفت: بهتر است از خوردن پنیر، سرشیر و خامه محلی که معمولا از شیر پاستوریزه نشده تهیه میشود و خطر ابتلا به بیماری تب مالت یا مسمومیت را دارد خودداری شود.
وی گفت: در رستورانهای بین راه از خوردن سالاد به دلیل احتمال آلودگی زیاد خودداری شود و به جای آن ماست بخوریم.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: مصرف سس مایونز و سسهای چرب از نظر تغذیهای به ویژه در سفر توصیه نمیشود و میتوانیم با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنیم.
مغدانی گفت: مصرف نوشابههای گازدار، خرید و مصرف نوشیدنیهای محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو و موارد مشابه، همچنین لواشک، تمر هندی و آلوچه در صورتی که بسته بندی نشده است و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارد، خودداری کنیم.
در سفر آب زیاد بنوشیم و میوهها و از سبزیجات هویج، گوجه فرنگی، خیار و کاهو استفاده کنیم که به تامین آب، املاح و ویتامینهای موردنیاز بدن کمک میکند.