معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ۶ هزار هکتار از نخلستانهای استان بوشهر به آفات چوب خوار نخیلات آلوده است.
وی اضافه کرد: آفت چوبخوار خرما شامل دو نوع سوسک معروف به کرگدنی (شاخ دار) و شاخک بلند است که در تنه درخت پنهان میشود و در طول سال فعال بوده و از تنه درخت و قسمتهایی از برگهای انتهایی و دم خوشه تغذیه میکند.
توکلی گفت: این آفت باعث میشود تا درخت از درون پوک شود و خوشهها و شاخهها از بین بروند و پس از مدتی نخلها از پا بیفتند.
وی افزود: استان بوشهر با دارا بودن ۶ میلیون اصله نخل در سطحی معادل ۳۴ هزار هکتار و تولید ۱۷۴ هزار تن خرما جایگاه مهمی در تولید خرمای کشور دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته به علت بافت سنتی باغها، خشکسالیهای پیاپی، شور شدن آب آبیاری، از بین رفتن دشمنان طبیعی، فاصله طولانی آبیاریها و تغییر رفتار آفتها شاهد افزایش جمعیت و تشدید فعالیت آفات چوبخوار خرما بودهایم.
یکی از راههای کاهش خسارت آفت چوبخوار انجام روش بهداشتی و زراعی (هرس و تکریب) است، باتوجه به اینکه محل زیست، فعالیت و به نوعی پناهگاه زندگی این آفت در قاعده دمبرگها است تلاش میشود با هرس و سوزاندن ته دمبرگها بخشی از محل زندگی آفت از باغ حذف شود.
استفاده از تله نوری و فرمونی یکی دیگر از روشهای مقابله با آفات چوبخوار خرما است به نحوی که در این روش از تمایل این حشرهها به نور و فرمون جنسی استفاده میشود و با نصب تلهها در باغ به دام انداخته میشوند.