انسیه خزعلی: در قانون کار، قانون تأمین اجتماعی، منشور حقوق شهروندی و قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی نیز از حقوق زنان در محیط کار حفاظت شده است.
وی گفت به علاوه قانون اساسی ما بر تأمین شرایط و امکانات کار برای همهی زنان و مردان، به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همهی کسانی که قادر به کارند، ولی وسایل کار ندارند، تصریح دارد و در قانون کار، قانون تأمین اجتماعی، منشور حقوق شهروندی و قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی نیز از حقوق زنان در محیط کار حفاظت شده است.
خزعلی گفت:با عنایت به قوانین حامی اشتغال در جمهوری اسلامی ایران، جذب قضات زن، تصدی احزاب، مدیریت استارتاپها، شتاب دهندهها، گروههای تسهیلگر، مدیریت هزاران شرکت در زمینههای مختلف کشاورزی، صنایع، معماری، دارویی و نظایر آن، عضویت در اتاق بازرگانی و مدیر عاملی شرکتهای دانشبنیان همگی توسط زنان افزایش چشمگیری داشته است.
در حال حاضر میزان زنان شاغل در دولت از ۳۴ درصد در سال ۱۳۸۸ به بیش از ۴۱ در سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است و در راستای حمایت از مشاغل غیردولتی تنها در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به مشاغل خانگی پرداخت شده است.
دکتر خزعلی یاداور شد: سیاستها و قوانین حامی آموزش در جمهوری اسلامی ایران طی چهل سال گذشته منجر به کاهش شکاف جنسیتی در نرخ باسوادی زنان، ریشه کنی بی سوادی زنان و دختران با نسبت ۹۹ درصد، محو کامل شکاف جنسیتی در امر آموزش در کشور در سطوح ابتدائی و متوسطه گردیده و فاصله میان بانوان و مردان در امر آموزش به ۸، درصد کاهش یافته است.
در آموزش عالی، ۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاههای کشور را زنان تشکیل میدهند و نسبت زنان عضو هیئت علمی در دانشگاهها حدود ۳۴ درصد میباشد.
وی افزود: بهعلاوه وضعیت شکاف جنسیتی از لحاظ دسترسی به فناوری بین زنان و مردان در سالهای اخیر بیش از چهاردرصد بهبود یافته است. اکنون از مجموع کاربران فناوری در سطح دسترسی ۵۲ درصد، مردان و ۴۸ درصد بانوان هستند. بانوان ۲۳ درصد توسعهدهندگان برنامههای نرم افزاری تلفن همراه را تشکیل میدهند و بخش عمده موتور محرکه تحول دیجیتال یعنی خلاقیت متعلق به بانوان است که ۵۰ درصد در رشد تحول دیجیتال نقش دارند. امروزه ۴۵ درصد از کل استفاده کنندگان از تلفن همراه و ۴۸ درصد از کل استفاده کنندگان از رایانه و ۴۸ درصد از کل استفاده کنندگان از اینترنت را زنان تشکیل میدهند.
معاون رییس جمهور که برای حضور در نشست مقام زن و دیدارهای دوجانبه در نیویورک به سر میبرد گفت:در حوزه تحولات دیجیتال، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با توسعه زیرساختهای فناوری و تقویت و ایمن سازی بستر فعالیت زنان در فضای مجازی به اشکال گوناگون نظیر حمایت از مشاغل دیجیتال خانگی، تخصیص بودجه به منظور آموزش بانوان برای ورود به بازارهای مجازی، اجرای " طرحهای ملی "توسعه اشتغال خانگی"، و " توانمند سازی اقتصادی زنان"، و «تدوین نقشه ملی و بسته سیاستی اولویتهای بخش ICT برای زنان» فعالیت اقتصادی و آگاهی بانوان در فضای مجازی را بخشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان همچنین تصریح کرد: رویکرد ملی ما توسعه و ارتقاء جایگاه و پیشرفت بانوان در تمام ابعاد حیات فردی و جمعی است. لکن تروریسم اقتصادی و تحریمهای یکجانبه، غیر قانونی و قهر آمیز تحمیل شده، حیات، سلامت، وضعیت معیشت و پیشرفت مردم کشورم را تهدید نموده و به مخاطره کشانده است.
زنان در این میان بیش از سایرین آسیب دیده اند و بسیاری از سرمایه گذاریهای اقتصادی آنها و فعالیتهای حرفهای و شغلی آنها به ویژه زنان کار آفرین و سرپرست خانوار با مشکلات عدیدهای مواجه گشته است. با این حال دست از تلاش برای ادامه زندگی و پیشرفت بر نمیدارند. امید است تا با نیرو و انگیزه مضاعف بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم و با تقویت و گسترش همکاری بین المللی نتایج و دستاوردهای ارزشمندی را کسب نماییم.