سینهای سفره هفت سین، نوید بخش زندگی و طول عمر است و هر کدام خاصیتهای بینظیری برای سلامتی دارند.
سمنو
سمنو یک خوراکی خوشمزه تهیه شده از جوانه گندم است که هضم راحتی از لحاظ گوارشی دارد.
این ماده مغذی حاوی مقادیر قابل توجه پتاسیم و ویتامین B بوده که بسیار برای مو مفید است.
سیب
سیب میوه ارزشمندی است که سرشار از ویتامینها، موادمعدنی، فیبر و تانن است. بهعلاوه حاوی مقدار قابلتوجهی از ویتامین A و C،
بتاکاروتن موجود در سیب برای افزایش ایمنی و سلامت بدن مفید است. به افرادیکه رژیم لاغری دارند، سیب به شدت توصیه میگردد. زیرا باعث عدم جذب چربی میشود.
سرکه
خوردن کمی سرکه بعد از غذا، به تنظیم سطح قندخون کمک میکند.
سرکه همچنین باعث هضم آسانتر غذاها میشود سرکه حاوی ویتامین و املاح زیادی است که بهعنوان طعمدهنده و محرک اشتها شناخته شده است. این مایع میتواند شیرهها و آنزیمهای گوارشی را افزایش داده و هضم دیگر غذاها را تسریع کند.
سماق
سماق نیز ماده دیگر هفت سین است و فواید بسیاری دارد. بسیار تب بر است. به رفع گلودرد و برونشیت کمک میکند و در درمان
همچنین مقدار قابل توجهی ویتامین C دارد و آنتی اکسیدان قوی میباشد. موجب کاهش کلسترول و قند خون میشود. به همین دلیل مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه میشود.
سیر:
از خواص سیر هرآنچه گفته شود کم است. سیر دارای ماده آلیسین بوده که خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی دارد.
سیر در درمان نفخ شکم، ورم روده و از بین بردن کرمهای رودهای مفید است. همچنین سیر میتواند از تجمع پلاکتهای خون و بهدنبال آن ایجاد لخته در عروق و قلب پیشگیری کند.
سنجد
این میوه حاوی ویتامین C می باشد. همچنین به جهت ویتامین K باعث انعقاد خون میگردد و همچنین در درمان اسهال نیز بسیار سودمند است.
سنجد تب بر است و باعث پاکسازی دستگاه گوارشی از جمله معده و روده میشود.