حسین قریبی سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران فروش کود به برزیل و خرید غلات از برزیل را افزایش میدهد، هرچه شرکتهای ایرانی بیشتر صادرات داشته باشند، بیشتر از شرکتهای برزیلی خرید میکنند.
در سفر ماه گذشته ترزا کریستینا وزیر کشاورزی به تهران، تجارت تهاتری به طرف ایرانی پیشنهاد شد، کشتیها غلات و مواد غذایی را از برزیل به ایران میبرند و با اوره و سایر مواد پتروشیمی برمی گردند. از نظر قریبی، این اقدام و این سفر برای ایران و برزیل، انگیزهای برای افزایش تبادلات بین دو کشور بود.
ایران از تحریمهای اقتصادی آمریکا رنج میبرد که تجارت این کشور را با سایر کشورها دشوار میکند. اما اکنون ایران به عنوان جایگزینی برای خود آمریکاییها و سایر کشورهای غربی به نظر میرسد تا عرضه نفت به جهان را در این لحظه عدم اطمینان حاصل از حملات نظامی روسیه به اوکراین بهبود بخشند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اینکه آیاجمهوری اسلامی ایران میتواند صادرات کود به برزیل را افزایش دهد گفت: ایران ظرفیت تولید هفت میلیون تن اوره در سال را دارد. تا زمانی که بازرگانان نقش فعال تری داشته باشند، صادرات را میتوان به راحتی افزایش داد. چراکه سال گذشته رکورد صادرات به برزیل را داشتیم.
وی در ادامه افزود: برزیل و ایران به خصوص از سال ۲۰۱۹ بهطور گسترده تجارت کودهای شیمیایی را انجام دادهاند. ما تلاش کردهایم امکانات تجاری بین طرفین تسهیل کرده و آنها را تشویق کنیم تا در سال جاری گامهای ملموسی برای تجارت بیشتر بردارند. فرآوردههای نفتی و پتروشیمی دیگری نیز وجود دارد که میتوانیم در آن زمینهها نیز تجارت بین دو کشور را تقویت کنیم. به تازگی تامین کنندگان کود اوره، برای بازاریابی و فروش مذاکراتی با چندین خریدار در برزیل انجام داده اند بنابراین شرکتهای ایرانی هر چه بیشتر صادرات داشته باشند، بیشتر از برزیل خرید میکنند.
حسین قریبی در پاسخ به این سوال که آیا ایران علاقهمند به افزایش واردات مواد غذایی از برزیل است، گفت: ایران یکی از بزرگترین خریداران ذرت برزیلی در سالهای اخیر بوده است و این کشور تقاضای زیادی برای سایر غلات به ویژه سویا دارد. دولت ایران چشم انداز خرید ۱۵ میلیون تن غلات در سال جاری را مطرح کرده است که بیشتر آن از برزیل خواهد آمد.
وی در خصوص سفر وزیر کشاورزی برزیل به ایران و تقویت حجم معاملات تجاری دو کشور گفت: این سفر برای تقویت روابط دوجانبه بسیار مفید بود و به عنوان انگیزهای برای تجار برزیلی و ایرانی به منظور بررسی ظرفیتهای تجاری خود عمل میکند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که همه ما برای اجرای دستاوردهای توافق شده در این سفر تلاش کنیم