دبیر سندیکای صنایع مخابرات ایران گفت: با نظام تعرفهای موجود، شرکتهای فعال در زمینه تولید صنایع مخابراتی، تقویت نخواهند شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رستگار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای تحقق برنامه ملی دولت در توسعه شبکه فیبر نوری چه نوع حمایتی از صنایع فعال تولید کننده تجهیزات مخابراتی دارید؟ افزود: هر تولیدکنندهای مخصوصا کسی که ظرفیت سازی برای خودش انجام داده، مسائل مختلفی در حاشیه خود دارد؛ که یکی از این مسایل، رکود بازار است و در مجموع، شاید برنامه مشخص و نقشه راهی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات تعریف شده باشد، اما همت لازم در دولت و کارگزاران اجرایی از جمله اپراتورها هنوز دیده نمیشود.
وی گفت: اگر مسائل حاشیهای حل و فصل نشود برنامه به این وسعت دولت مبنی بر کشیده شدن ۲۰ میلیون پورت یا درگاه فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم محقق نمیشود و با این وصف شاید دو میلیون پورت هم اجرایی نشود.
دبیر سندیکای صنایع مخابرات ایران گفت: تولید کننده به دنبال وسعت بازار و عطش مشتری است و اگر این مسائل حل شود مشکلات بیمه، دارایی، مواد اولیه و تحریم را خودش حل میکند لذا اندازه بازار و میزان سفارشات و قراردادها هم اکنون بسیار بسیار کم است و پرداختیها هم به موقع انجام نمیشود.
وی افزود: دولتی که اعلام کرده، ۲۰ میلیون درگاه فیبرنوری را تا پایان سه سال و نیم آینده میخواهد درب منازل و کسب و کارها ببرد نیازمند آدمهایی است که بتوانند این کار را انجام دهند و من آن اسب زین کرده را برای انجام این کار نمیبینم.
وی گفت: ما در سندیکای صنایع مخابراتی ۱۸۰ عضو داریم و مشکلات همه تولیدکنندگان از باب تولید مواد اولیه و گمرک را شناسایی کردهایم و علت این که این مسائل همیشه برجسته میشود این است که حجم سفارشها کم است و اگر شما ظرفیت ۱۲ ماهی برای تولید کننده فراهم کنید و با او قرارداد ببندید دیگر مشکلاتی مثل بیمه و گمرک خیلی مهم نیست.
رستگار افزود: ما از شرکت مخابرات ایران و اپراتورها میخواهیم که بیش از این به میدان بیایند.
دبیر سندیکای صنایع مخابرات ایران گفت: با وجود اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نیازمند سرمایهگذاری پرسودی باید باشد، اما به دلیل مشکلات نظام تعرفهای این پولها برنمی گردد و اپراتور هم با پول خودش نمیآید و، چون برگشت پول صورت نمیگیرد سرمایهگذار از بیرون هم نمیاید.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری دولت سیزدهم طرحی بسیار سنگین و پرهزینه است گفت: کسی انتظار ندارد که پول این طرح را دولت بدهد و قطعاً مردم پول آن را خواهند داد به شرط اینکه یک کسی بیاید تامین مالی کند و خدمت هم به مردم برسد.
رستگار افزود: مردم اگر اینترنت پرسرعت و با کیفیت داشته باشند پول هم میدهند و کسی که اکنون در ماه ۵۰ هزار تومان برای اینترنت هزینه میکند و به شدت از نبود سرعت آن ناراضی است قطعاً اگر سرعت داشته باشد حتی تا ماهی ۱۵۰ هزار تومان هم خواهد داد.
وی گفت: ما در ۲۰ سال گذشته در مخابرات دولتی دو تا سه سال قبل از اجرای طرح پولی را از مردم میگرفتیم و سرمایهگذاری میکردیم و بعد خدمت ارائه میشد، اما شرکت مخابرات ایران که خصوصی شد این طرحها کنار رفت.
رستگار افزود: ما دیگر اکنون میتوانیم دو سال قبل از اجرای طرح از مردم پول بگیریم و بعد خدمتی ارائه کنیم و مردم قبول نمیکنند پس باید سرمایه گذار بیاید و همه چیز داخل ملت میچرخد و نیازی نیست دولت هم درگیر شود.