با فرارسیدن ایام نوروز و افزایش مسافرتها به جزیره کیش، بندر چارک به عنوان نقطه اتصال این جزیره به کشور نقش موثری در روند توسعه کیش در حوزههای گردشگری، اقتصادی و عمرانی ایفا میکند.
این بندر به سبب برخورداری از اسکله مسافری و زیرساختهای عمرانی نسبتا مناسب سالانه میزبان صدها هزار مسافر است که مسیر زمینی و آبی را برای سفر به کیش انتخاب کرده اند.
در حال حاضر خطوط کشتیرانی کیش به بندر چارک و بالعکس روزانه حجم قابل توجهی از مسافران را جابجا میکنند.
بندر چارک در راستای ارائه خدمات با کیفیت به مسافران و گردشگران که رونق و آبادی این منطقه و رونق اقتصادی کیش و در نهایت رضایت گردشگران ومسافران را به همراه دارد نیازمند توسعه زیر ساختها در این بندر است.
برنامه ریزی در راستای استقبال شایسته از مهمانان نوروزی
در نشست مشترک مسئولان جزیره کیش با مسئولان بندر چارک که با حضور حجت الاسلام والمسلمین رستاخیز امام جمعه شیبکوه، جمالی سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش و جمعی از مسئولان بندر چارک برگزارشد، ارائه تسهیلات مناسب در راستای ارائه خدمات شایسته به مسافران نوروزی در دستور کار قرار گرفت.
در این جلسه مشکلات موجود دراین بندر در راستای خدمات رسانی بیشتر به مسافران به دودسته مشکلات قابل اجرا در کوتاه مدت و مشکلات قابل اجرا در بلند مدت تقسیم شد.
تامین مایحتاج عمومی، افزایش ساعت فعالیت نانواییها، افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی، تجهیز ورزشگاهها، مدارس و مساجد برای اسکان مسافران نوروزی، افزایش ظرفیت فروش بلیط، افزایش گیتهای خروجی با هدف تسریع در نوبت دهی به خودروهای مسافران و آماده سازی پارکینگ شهرداری چارک برای استقرار خودروی مسافران از جمله اقداماتی است که در کوتاه مدت اجرا میشود.
افزایش ناوگان کشتیرانی از ۷ فروند به ۱۱ فروند، افزایش تعداد لندینگ کرافتها از ۱۰ فروند به ۳۰ فروند، افزایش ظرفیت سوخت رسانی در جایگاههای سوخت بندر چارک. ساماندهی ورود وخروج به شهر و بندر چارک با هدف تامین امنیت مسافران و گردشگران نوروزی و راه اندازی فیبر نوری با هدف ارائه خدمات اینترنت پایدار از دیگر اقداماتی است که برای کوتاه مدت در نظر گرفته شده است.
تکمیل طرحهای عمرانی از جمله ساخت بلوار کیش در چارک، توسعه حوضچه و شانه صاداراتی بندرگاه و جداسازی بخش لنجهای صیادی از کشتیهای تجاری و گردشگری از برنامههایی است که در بلند مدت اجرا خواهد شد.
اجرای طرح ساماندهی بنادر کیش و چارک
رئیس کمیته حمل و نقل دریایی و هوایی ستاد نوروزی کیش از اجرای طرح ساماندهی بنادر کیش و چارک با هدف ارائه خدمات شایسته به گردشگران نوروزی خبر داد.
عزت اله محمدی گفت: بر اساس این طرح، زیر ساختهای لازم برای بهره برداری از سامانه هوشمند خرید بلیط، پذیرش اتوماتیک خودرویی و افزایش دستگاههای وب کیوسک نوروزی در بنادر چارک و کیش فراهم شده است.
بندر چارک پیشانی کیش
مدیرعامل شرکت توسعه بنادر و فرودگاههای کیش در جلسه اداری چارک با بیان اینکه چارک پیشانی کیش است گفت: طرح توسعه چارک مورد توجه است و هزینههایی که برای چارک صرف میشود به نفع اهالی چارک و موجب پیشرفت منطقه است.
عزت اله محمدی، لایروبی بندر چارک را از اولویتهای عمرانی در این بندر برشمرد و اظهار امیدواری کرد لایروبی این بندر تا قبل از ایام نوروز به پایان برسد.
راه اندازی بازارچه موقت در بندرچارک
سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش از راه اندازی بازارچه موقت در چارک با هدف تامین نیازهای مسافران و گردشگران نوروزی خبرداد.
جواد جمالی با اشاره به اینکه تامین مایحتاج عمومی برای ۱۰ هزار گردشگر در دستور کار قرار گرفته است افزود: در حال حاضر، زیرساختها برای پذیرش ۸ هزار خودرو در چارک آماده شده است که با پذیرش این تعداد خودرو حداقل ۲۰ هزار نفر مسافر وارد چارک میشوند که باید برای تامین نیازمندیهای آنها تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
آمادگی ساکنان ومسئولان بندر چارک برای میزبانی از میهمانان نوروزی کیش
بخشدار بندر چارک با بیان اینکه در راستای خدمات رسانی بهتر به مسافران و گردشگران نوروزی کمیتههای اسکان، نظارت و تامین ارزاق عمومی در این شهرتشکیل شده افزود: تامین شرایط اسکان، اطلاع رسانی، تامین ارزاق، و زیبا سازی فضای شهری، در دستور کار قرار گرفته و سه پارکینگ با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار خودرو برای خدمت رسانی به مسافران اختصاص یافته است.
وی اختلال در سامانههای ارتباطی صدور بلیط، آسفالت نبودن مسیر منتهی به اسکله مسافری و تکمیل نشدن آبنمای ورودی شهر بندر چارک را از مهمترین مشکلات زیر ساختی بندر چارک عنوان کرد که نیازمند تعامل سازمان منطقه آزاد در راستای برطرف کردن این مشکلات است.
زارع رئیس شورای شهر بندر چارک در خصوص ساخت بلوار کیش گفت: چند سالی است که سازمان منطقه ازاد کیش قول ساخت این بلوار را داده و با وجود اینکه ردیف بودجه برای این طرح در نظر گرفته شده است، اما سازمان منطقه آزاد کیش تا کنون پای کار نیامده است.
پای صحبتهای مردم چارک که خواستار توجه بیشتر مسئولان به این شهر هستند
یکی از ساکنان چارک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش در خصوص عبور و مرور ماشینهای سنگین از چارک به کیش گفت: عبورومرور روزانه و پرتعداد این وسایل نقیله برای ساکنان دردسرساز شده و زیرساختهای ما را نابود کرده است.
یکی از ساکنان نیز در خصوص مشکل یکی بودن اسکله صیادی و مسافری در بندر چارک گفت: سازمان منطقه آزاد کیش اسکله صیادی چارک را در اختیار گرفت و مقررشد این سازمان اسکله دیگری برای جابجایی مسافران بسازد که این موضوع تاکنون محقق نشده است.
در آستانه نوروز چندین شناور مسافری توسط اداره بنادر و دریانوردی کیش به دلیل مسائل ایمنی توقیف شده است ودر حال حاضر تنها یک شناور، مسافران را در این مسیر جابجا میکند.
رحیمی کاپیتان کشتی مسافری در خصوص توقیف این شناورها گفت: توقیف این شناورها باعث وقفه در کارو اختلال در جابجایی مسافر از چارک به کیش شده است.
اختصاص اعتبار یکصد میلیارد تومانی منطقه آزاد کیش برای ایجاد زیرساختهای چارك
سعید پورزادی افزود: در سه ماه گذشته اقداماتی برای طرح جامع چارک اجرا شده و به زودی طرح جامع آن را مصوب میشود و بودجهای برای آن در نظر گرفته شده که با هماهنگی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد وهمکاری قرارگاه خاتم بر مبنای افق ۱۰ ساله، تا پایان ۱۴۰۱، رقمی بالغ بر یکصد میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
وی افزود: اعتقاد ما بر این است که مناطق آزاد باید در توسعه نواحی همجوار خود، بخصوص در زیرساختها و فعالیتهای اقتصادی نقش داشته باشند و بر این اساس اقدامات لازم را انجام داده ایم و تا سال آینده نتایج بیشتری به دنبال خواهد داشت.
ارتقاء زیرساختهای چارک با هدف تبدیل این بندر به قطب گردشگری
حجت الاسلام رستاخیز امام جمعه چارک در جلسه شورای اداری با مسئولان کیش، این بندر و بخش شیبکوه را منطقهای ویژه از لحاظ گردشگری و اقتصادی در غرب استان هرمزگان عنوان کرد و گفت: به دلیل همجواری بندر چارک با جزایر پیرامونی و بهره مندی از آب مناسب، این منطقه دارای ظرفیتهای مطلوب از جمله ۴ حوضچه پرورش ماهی در قفس است.
وی افزود: ساحل بندر چارک به گونهای است که میتواند میزبان ورزشهای دریایی آسیا در منطقه باشد، همچنین این منطقه به لحاظ گردشگری و برخورداری از خط ساحلی به طول ۱۰۰ کیلومتر از بندر چارک تا مقام، دارای جاذبههای زیادی است و میتوان برای حضور گردشگران در این منطقه سرمایه گذاری کرد.
ایجاد درآمدهای پایدار راه حلی مناسب برای توسعه بندر چارک
یکی از راه حلهای برون رفت چارک از مشکلات موجود قطعا ایجاد درآمدهای پایدار برای این شهر است که این مهم با برنامه ریزیهای مدون، و توسعه زیر ساختها، محقق میشود، موضوعی که علاوه بر ایجاد رفاه عمومی برای ساکنان منطقه، توسعه گردشگری را نیز به همراه دارد.
بندر چارک پنج هزار نفر جمعیت دارد که میتواند به حدود ده هزار نفر در ایام نوروز خدمات رسانی کنند.
نويسنده: سميه نادعلي