دانش آموزان چهارمحال و بختیاری قبل از نوروز به پویش مقابله با پسماندهای پلاستیکی پیوستند
شهرام احمدی افزود: در این طرح دانش آموزان مدارس ابتدایی شهری و روستایی استان و خانواده آنها با مشکل ورود زباله به محیط زیست آشنا میشوند و در حل معضل مدیریت این نوع پسماند مشارکت خواهند کرد.
وی گفت: در برنامهای به مناسبت آغاز این طرح، ۳۶۰ نفر از دانش آموزان مدرسه میعاد شهرکرد به همراه والدینشان، ۶ ماه آموزشهای محیط زیستی را فرا گرفتند و در پایان با برگزاری نمایشگاهی در آستانه نوروز، دانستهها و دستساختههای خود را به نمایش گذاشتند.
احمدی افزود: کاهش میزان آلودگی محیط زیست با پلاستیک، افزایش مسئولیتپذیری در دانش آموزان نسبت به حفظ محیط زیست، مهار پسماندهای غیر قابل بازیافت، آشنایی دانشآموزان با روشهای خلاقانه و راهکارهای عملی بازیافت و حفظ محیطزیست در منزل، آشنایی اولیاء دانش آموزان با راهکارهای عملی حفظ محیطزیست و افزایش مهارت رفتاری دانش آموزان در زمینه تفکیک زباله از اهداف این طرح اعلام شده است.
وی گفت: با توجه به تولید روزافزون زباله در سراسر جهان و انتشار آن در طبیعت، یکی از راهکارهای پیشگیری از ورود زبالههای غیرقابل بازیافت که در حال حاضـر بهترین روش نیز به شـمار میآید، تولید آجر بومیـار (اکوبریک) است.
او ادامه داد: آجر بومیـار، نوعی آجر پلاستیکی است که از فشـرده کردن پلاستیـکهـای غیرقابل بازیافت مانند پوست انواع شـکلات، بیسکوئیت، ماکارونی و ... داخل بطریهای آب معدنی، نوشابه، شیر و ... ساخنه میشود. از این آجرهـا در سـاخت آلاچیق، نیمکت، میز، دکههـا، جـدول اطراف باغچه و … استفاده میشود.
در سال ۲۰۰۰، معماری آلمانی در امریکای جنوبی ایده استفاده از بطری را در سازههای خود عملی کرد. روش ابداعی او جرقهای شد برای استفاده بهینه از این پسماندهای جان سخت، در کار ساخت و ساز. دستورالعملی که امروزه در اختیار همه دوست داران محیط زیست قرار گرفته حاصل جریانی است که در سال ۲۰۱۰ تدوین شد. این راهنما در سال ۲۰۱۴ در اختیار دانش آموزان ۱۷۰۰ مدرسه قرار گرفت و مبنای پیدایش اتحاد جهانی اکوبریک Global Ecobrick Alliance شد.
چندی است که به لطف گروههای دوستدار محیط زیست آجرهای بومیار درکشور ما نیز جای خود را باز کردهاند.