سرپرست سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به وجود حدود ۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در این استان گفت: تاکنون ۱۹هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به انواع سیستمهای نوین آبیاری مجهز شده است.
وی افزود: بیش از ۲۰۰۰ هکتار دیگر نیز در حال اجرا میباشد که مازاد بر تعهدات تکلیفی استان در این حوزه میباشد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی و مسئله تأمین آب به عنوان یکی از موانع تولید در بخش کشاورزی افزود: با استفاده از سامانههای نوین آبیاری، بین یک هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب در هر هکتار در مصرف آب صرفه جویی میشود.
وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ برای هر هکتار آبیاری موضعی، ۴۰۰ میلیون ریال؛ بارانی کلاسیک ۳۰۰میلیون ریال؛ ماشینهای آبیاری ۳۵۰ میلیون ریال و آبیاری کم فشار ۱۵۰ میلیون ریال یارانه پرداخت شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، یکی از عمدهترین مسائل در حوزه تأمین منابع آبی استان را طرح بهره برداری از پساب تصفیه خانه ماهدشت دانست و اظهار کرد: با گذشت۲ سال از اجرای طرح تجهیز ۹۲۰ هکتار فاز اول از اراضی به سیستم آبیاری تحت فشار و تخصیص۶۵۰ لیتر در ثانیه در کارگروه ماده ۱۱، آب منطقهای هنوز پساب تصفیه شده تخصیصی را تأمین نکرده است.
روشن نژاد گفت: با وجود اینکه همه مسوولین استانی پیگیر موضوع هستند هنوز مشکل اختصاص این پساب حل نشده است؛ این در حالی است که در مجموع برای بهره برداری از این پروژه با هزینههای امروزی برای ایستگاه پمپاژ، خط انتقال و شبکه آبیاری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و پس از گذشت ۲ سال هنوز قادر به بهره برداری نیستیم.
روشن نژاد در خصوص اقدامات و سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برای سازگاری با شرایط کم آبی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالیهای پیاپی در کشور، اقدامات و سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، تدوین برنامه سازگاری با کم آبی با برنامه ریزی برای اجرای هفت هزار و ۳۰۰ هکتار انواع روشهای نوین آبیاری در طول دوره پنج ساله میباشد.
وی با بیان اینکه: این مهم علاوه بر بخشهای درون سازمانی با هماهنگی شرکت آب منطقهای استان و سایر بخشهای اجرایی استان صورت گرفت و حاصل تلاشی ۲ ساله میباشد، تصریح کرد: با اجرای برنامه و تحقق هفت هزار و ۳۰۰ هکتار انواع روشهای نوین آبیاری، حدود ۳۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی فقط از اجرای روشهای نوین آبیاری حاصل خواهد شد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان البرزاضافه کرد: محدودیت اجرای این طرح، صدور مجوز پمپاژ ثانویه چاه توسط آب منطقهای است که با توجه به خرد بودن اراضی استان البرز مشکل ساز شده و در حقیقت جهت تحقق برنامه سازگاری با کم آبی، امکان توسعه روشهای نوین آبیاری به لحاظ صدور بخشنامه وزارت نیرو در رابطه با پمپاژ ثانویه وجود ندارد.