معاون اقتصادی رئیس جمهور بر ضرورت به ثبات رساندن اقتصاد کشورمان با کمک بخش خصوصی تاکید کرد.
وی با اشاره به وجود جاده ابریشم و نقش آن در اقتصاد ایران خاطر نشان کرد: این جاده در دوران صفوی برای ارتباط با غرب و شرق استفاده میشد و تا زمانی که کشتیهای بخار روی کارآمد این جاده استفاده داشت، بعدا هم با توسعه ریلی متاسفانه ما نتوانستیم پیشرفت ریلی داشته باشیم.
رضایی با بیان اینکه ایران همیشه از صادرات و ترانزیت ثروت عظیمی به دست میآورد، ولی در ۱۰۰ ساله گذشته از این ثروت محروم شده است، گفت: یک سری اصلاحات در دولت شروع شده است و مسائل ساختار بودجه را به جد پیگیر هستیم چراکه این موضوع هم به مردم و هم دولت ضربه زیادی زده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در رابطه با مشکلات بازنشستگان خاطرنشان کرد: بازنشستگان همیشه اعتراض دارند و باید مشکلات آنان را حل کنیم.
رضایی گفت: یک بخش از اصلاحات اقتصادی مربوط به کارآفرینان و بخشی هم مربوط به دولت است که باید دست در دست هم دهیم تا اصلاحات اساسی در تجارت خارجی صورت گیرد و از شما کار آفرینان تقاضا دارم به ما کمک کنید و ما هم قصد داریم کارهای با دل و جرات تری انجام دهیم.
وی اظهار کرد: صنعت سازی با کارخانه سازی متفاوت است؛ زیرا کارخانه محصول صنعتی تولید میکند، اما صنعت بحث گردشگری و سلامت خدماتی است که متاسفانه ما کارخانه سازی کردهایم، اما صنعت سازی نکردهایم.
محسن رضایی ادامه داد: ما امروز از چند کارخانه بازدید کردیم؛ ماشین سازی تبریز با وجود اینکه دستگاههایش عوض نشده، اما باز هم میتواند ماشین آلات سنگین و بزرگی را تولید کند، اما همین موضوع مستلزم مرتبط شدن کارآفرینان با کارخانجات است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با انتقاد از بخشنامههای خلق الساعه و غیرتخصصی گفت: نمیشود ادارهای در تهران داشت و برای تمام شهرها یک بخشنامه ثابت صادر کرد بلکه باید تفویض اختیارات صورت گیرد و این کار هم مسلتزم صنعت سازی است.
وی در مورد تفویض اختیار به استانها خاطر نشان کرد: تفویض نشدن اختیار به استانها قفسی ساخته که ما نمیتوانیم انتظار پیشرفت داشته باشیم، باید استانها اختیار داشته باشند.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست گفت: ظرفیت و سرمایهی معادن بزرگ استان باید در داخل همین استان استفاده شود چرا که نقش مهمی در گردش مالی استان دارد.
عابدین خرّم اظهار کرد: حرکت جدی و خوبی در حوزه رشد استان آغاز شده است و بخش دولتی نیز تمام قد و بدون بهانه در خدمت بخش خصوصی است و مسیر را فراهم میکند.
وی افزود: حرکت خوبی در استان آغاز شده است، ولی ما خود را راضی به وضع موجود نمیبینیم و نقشه راهی تهیه کردهایم تا وضعیت مطلوب را نشان دهد و باید برای رسیدن به رشد اقتصادی بالای ۷ درصد تلاش کنیم که این موضوع ممکن نیست مگر با همکاری بخش خصوصی و سایر بخشهای دولتی.
در این جلسه جمعی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز و رؤسای انجمنها و تشکلهای صنعتی استان به بیان مشکلات خود پرداختند.