پروین اعتصامی شاعری قصه گو با روایتهای مادرانه و نقدهای گاه پنهان و گاه آشکار که شعر او مملو از اندرز و آثار تربیتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما محمدرضا وحیدزاده شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی گفت: پروین اعتصامی با وجود آن که از خانوادهای نزدیک به دربار و با موقعیت اجتماعی خاص است، اما از بیان نقدهای اجتماعی البته با بیانی لطیف و زنانه ابایی ندارد.
شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی افزود: این که میگوییم زبان پروین اعتصامی زبانی لطیف و زنانه است با دوره تاریخی که او میزیسته همخوانی دارد و گرنه بانوان هم عصر ما زبانی متفاوت با زبان عصر پروین دارند.
وحیدزاده گفت: به هر روی شعرهای پروین اعتصامی جزیی از حافظه تاریخی ماست و همه میتوانیم قصه گویی و عدالتخواهی را در شعرهای این بانوی شاعر ببینیم و شاید یکی از مشهورترین شعرهای عدالتخواهانه پروین قطعه «اشک یتیم» باشد.
شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی افزود: شعرهای پروین اعتصامی با نگاه انتقادی و مادرانه جزو شعرهای تعلیمی به شمار میآید که با پندها و اندرزهای لطیفش ما را به یاد مادران و مادربزرگهایی میاندازد که با نکته سنجی خود ما را هدایت میکنند.
وحیدزاده گفت: پروین اعتصامی توانستند در عمر کوتاهشان (۱۳۲۰- ۱۲۸۵) شعرهایی ماندگار در تاریخ زبان و ادبیات فارسی به یادگار بگذارند و گرچه شاید عموم مردم در زمان حیاتشان چندان اقبالی به آثار ایشان نداشتند، اما بعدها شعر پروین جایگاه خود را یافت.
شاعر و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی با بیان این که پدر پروین، «یوسف اعتصامی آشتیانی» از بزرگان ادبی روزگار خود بود افزود: شعر پروین از استعداد و ذوق و جسارت شخصی او نشئت گرفته بود و زبان شعرش زبانی پخته و ورزیده است.
۲۵ اسفند در تقویم رسمی کشور روز بزرگداشت پروین اعتصامی نام گذاری شده است.