کرونا احتمال زایمان زودرس و مرده زایی در مادران باردار مبتلا را افزایش میدهد.
دکتر پوران خلفیان افزود: عوارض کرونا برای مادران باردار و در جنین خیلی بیشتر است و میتواند باعث زایمان زودرس، سقط و مرگ جنین در رحم مادر شود.
وی گفت: اگر چه توصیه میشود، پیش از بارداری واکسن کرونا تزریق شود، اما تزریق هر سه نوبت این واکسن در فاصه ۹ ماهه بارداری بلامانع است.
دکتر خلفیان یادآور شد: ۱۰ تا ۱۵ روز پس از زایمان و در دوران شیردهی مادران باردار میتوانند نسبت به تزریق واکسن سینوفارم اقدام کنند.
به گفته وی، بررسیهای به عمل آمده در سطح جهان بر روی نمونه سرم بند ناف جنین حین زایمان مادر نشان میدهد، نوزادان مادرانی که واکسینه شده اند درماههای ابتدایی تولدشان نسبت به نوزادان مادرانی که واکسن دریافت نکرده اند تاحدی ازایمنی بالاتری برخوردارهستند و تزریق واکسن برای حفظ سلامت مادر و جنین ضروری است.
خلفیان با بیان اینکه، علائم بیماری کرونا در مادران باردار مانند سایر بیماران بوده و میتواند همراه با تب، علایم سرماخوردگی، بویژه در حال حاضر که امیکرون شایع شده است باشد افزود: علائمی همچون آنفلوانزا و سرماخوردگی شامل گلو درد، سرفه از نوع خفیف تا شدید، تنگی نفس، آبریزش بینی و خارش گلو در مادران باردار مبتلا به کرونا قابل مشاهده است.
مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اگر مادران باردار برای مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی نگران هستند میتوانند، از طریق سامانه ۴۰۳۰ و شماره گیری کد ۴ از طریق تلفن گویا راهنماییهای لازم را دریافت و درصورت نیاز به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
وی گفت: تزریق واکسن موجب ایمنی صد درصدی نخواهد شد و افراد بویژه سالمندان و مادران باردار باید در کنار انجام واکسیناسیون دستورالعملهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور در تجمعات، شست و شوی منظم دستها را به دقت رعایت کنند.