مسدود شدن ۹ میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان در آمریکا، اوضاع را در این کشور وخیم کرده است.
در این بررسی که درباره میزان رفاه در افغانستان به صورت تلفنی و برای ماههای اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ صورت گرفت ۷۰ درصد پاسخ دهندگان اعلام کردند، خانوارهای آنان برای تأمین نیازهای غذایی و غیرغذایی با مشکل روبهرو هستند؛ در حالی که این آمار برای ماه مه ۲۰۲۱ , ۳۵ درصد بود.
سهم خانوارهای افغان که به کیفیت پایین و یا غذاهای ارزان قیمت روی میآوردند به ۸۵ درصد رسیده است در حالی که در حد فاصل ماههای جولای تا اوت ۲۰۲۱ این میزان ۵۸ درصد بود.
همچنین، حدود نیمی از خانوارهای افغان کاهش در میزان مصرف غذاهای روزانه خود را گزارش کردهاند در حالی که این میزان در حد فاصل ماههای جولای تا اوت ۲۰۲۱ یک چهارم بود.
بانک جهانی، افزایش ناگهانی فقر را به شرایط کلی اقتصاد به جای اقدامات خاص معرفی شده توسط دولت موقت افغانستان از جمله کاهش شغل در بخش عمومی نسبت میدهد.
مقامات طالبان همچنان با به رسمیت شناخته نشدن از سوی کشورهای دیگر پس از گذشت ۷ ماه از سقوط کابل و خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی و پایان جنگ ۲۰ ساله مواجهاند.
اقدام اهداکنندگان بینالمللی به کاهش کمکهای مالی خود که ۷۰ درصد از مخارج دولت افغانستان را پوشش میداد و همچنین مسدود شدن ۹ میلیارد دلار از دارايیهای بانک مرکزی افغانستان شرایط را در این کشور وخیم کرده است. طالبان همچنان تحت تحریمهای آمریکا و سازمان ملل است.
سازمان ملل پیش از این در خصوص در معرض گرسنگی قرار داشتن نیمی از جمعیت ۳۹ میلیونی افغانستان هشدار داده بود.
مطالعه بانک جهانی همچنین نشان میدهد، یک پنجم از سرپرستان خانوار در افغانستان در بین ماههای اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ در جستجوی کار بودهاند در حالی که این میزان در مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ تنها ۸ درصد بوده است.