ساخت مسکن طرح نهضت ملی مسکن با همکاری شهرداری و بخش خصوصی
شهردار تهران اعلام کرد: برای ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن آماده همکاری با بخش خصوصی هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا زاکانی با بیان اینکه هدف گذاری این است که ۱۸۰ هزار واحد برای سال آینده اغاز شود و در هر سال نیز به اقتضای ظرفیتهایی که شهر دارد بتوانیم ساخت واحدها را عملیاتی کنیم، گفت: اساس کار شهرداری داشتن زمین و مجوز است که پایه اصلی ساخت است. ضمن اینکه شهرداری هم با مجموعه نهادهای انقلابی مانند بنیاد مسکن و هم با بخش خصوصی مشارکت میکند.
آقای زاکانی در حاشیه کلنگ زنی طرح تامین مسکن جایگزین گودنشینان باغ آذری- سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰- در جمع خبرنگاران گفت: امروز کلنگ زنی سه مجموعه مسکن در مناطق ۴، ۵ و ۱۶ را داریم. در منطقه ۱۶ کلنگ زنی این مجموعه در باغ آذری عملا خداحافظی با آخرین گود تهران یعنی گود سیددرویش است. با ساخت و سازی که در این گود صورت میگیرد و تقدیم به کسانی میشود که در آن زندگی میکنند، شرایط به سمتی میرود که تهران با گودهای خود خداحافظی کند و شرایط جدیدی برای پایتخت داشته باشیم.
وی افزود: این کار بخشی از تفاهمی است که با بیناد مسکن داشتیم، مرحله اول آن حدود ۳ هزار واحد است که امروز کلنگ زنی شد و ۷ هزار واحد باقی مانده نیز در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ کلنگ زده خواهد شد. برای سال آینده ۱۸۰ هزار واحد را برای ساخت و نوسازی در دستور کار داریم که بخش عمده آن با تفاهمی است که قرار است در قالب قانون جهش مسکن در بافت فرسوده و زمینهای ذخیره شهری انجام شود.
شهردار تهران بیان کرد: سهم ما نصف - نصف است، اما هر طرحی ویژگیهای خاص خود را دارد. مثلا در طرحی که در آن حضور داریم بنا است که سرانههای هفت گانه نیز تامین شود. در این قدرالسهم تفاوتهایی ایجاد میشود، اما زمین و پروانه از شهرداری است و بنیاد مسکن ساخت آن را برعهده دارد. ما هم ما به ازای آن برای افرادی که در گود ساکن هستند و در محرومیت به سر میبرند واحد تحویل میدهیم و مجموعه گود برای سرانههای هفت گانه اختصاص پیدا میکند.
گود آذری به سرانه شهری تبدیل میشود
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم از مذاکره برای ساخت ۷۵۰ واحد در یافتآباد خبر داد و گفت: گود آذری هم به سرانه شهری تبدیل میشود.
حمیدرضا صارمی در آیین کلنگ زنی طرح تامین مسکن جایگزین گودنشینان باغ آذری- سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰- گفت: طرحی که امروز شاهد کلنگ زنی آن هستیم روز گذشته در کمیسیون ماده پنج تصویب و امروز اجرا شد. از شرکت نوسازی اکباتان تقاضا داریم برای توجه به رویکرد شهردار تهران مبنی بر معماری ایرانی-اسلامی، جلسهای با شهرداری داشته باشد.
اراده اصلی شهرداری بر عدالت فضایی است
وی افزود: تغییر در فناوری ساخت نیز می تواند بسیار موثر باشد. وقتی به سرعت کار کنیم مردم بسیار خشنودتر خواهند بود. شهرداری امروز نشان داد اراده اصلی اش بر عدالت فضایی است.
گود آذری تبدیل به سرانه شهری می شود
صارمی ادامه داد: یکی از نحوه های ورود به بافت فرسوده مدلی است که امروز انجام شده که با هم افزایین شهرداری و بنیاد مسکن ؛ آورده شهرداری زمین و پروانه و آورده بنیاد مسکن ساخت است. تمام زیرساختهای شهری در این طرح فراهم است و گود آذری نیز تبدیل به سرانه شهری می شود و تبدیل به مسکن نمی شود.
رویکرد جهادی، ایجاد زیرساختها و افزایش سرانه ها در مناطق مختلف شهر
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اضافه کرد: یکی از رویکردهای شهردار تهران رویکرد جهادی، ایجاد زیرساختها و افزایش سرانه ها در مناطق مختلف شهر است و راه این کارها اینگونه مداخلات است.
وی در ادامه بیان کرد: برای سال اول این طرح چهار ساله، بیشترین سهم را به خود مالکان اختصاص دادیم یعنی به آنها ۴۵۰ میلیون تومان وام و ۲۰ میلیون ودیعه اختصاص می دهیم.
مذاکره برای ساخت 750 واحد در یافت آباد
صارمی عنوان کرد: همچنین برای ساخت ۷۵۰ واحد در یافت آباد کار اجرایی را با یک شرکت مذاکره کردیم و علاوه بر این بازسازی، نوسازی و روشهای مختلف را در بخش مسکن ادامه خواهیم داد تا با این اقدامات ارتقای شاخص های زندگی مردم تهران را شاهد باشیم.
در ادامه کوروش امیدی پور، مدیرعامل شرکت نوسازی و عمران اکباتان بنیاد مسکن کشور گفت: طرح امروز جزو طرح های بزرگ مقیاس در بافت فرسوده شهری تهران است که با هدف تامین مسکن با کیفیت برای گودنشینان باغ آذری در منطقه ۱۶ به اجرا در می آید؛ کاهش خطرات ناشی از حوادث قهری، کاهش آسیب های اجتماعی و دستیابی به سیمای شهری مطلوب از جمله نتایج این طرح خواهد بود.
ارزش ریالی سرمایه گذاری برای ساخت گود آذری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان است
وی افزود: ۳۶ هزار متر مربع مساحت زمین این طرح است که متعلق به شهرداری است و شامل ۱۸۸ هزار متر مربع زیربنا و ۱۴ بلوک ساختمانی است. ۱۲ بلوک آن مسکونی است و مابقی برای کاربری هایی مانند پارکینگ خواهد بود. اسکلت سازه بتونی و ارزش ریالی سرمایه گذاری آن بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.
امیدی پور ادامه داد: مطالعات خاک و طراحی مرحله نخست طرح به وسیله مهندسان شرکت اکباتان آغاز شده و مراحل پایدار سازی گود در چارچوب نظام فنی به مرحله اجرا در آمده است.
مدیرعامل شرکت نوسازی و عمران اکباتان اظهار کرد: فضاهای آموزشی، درمانی، ورزشی، فرهنگی ، مذهبی و حفظ و گسترش فضای سبز، مسیر سلامت، موارد آتش نشانی و ایمنی در آن لحاظ شده است.
وی بیان کرد: ویژگی دیگر، تنوع در ابعاد و متراژ های این پروژه است و تلاش شده از ۵۵ تا ۱۰۵ متر متغیر باشد تا طیف متنوع تری از ساکنان را در خودش جا دهد.
امیدی پور بیان کرد: این طرح با مشارکت شرکت نوسازی اکباتان و سازمان نوسازی شهر تهران به صورت مشارکتی اجرا می شود، زمین در اختیار سازمان مدیریت پسماند بوده و با همکاری شهرداری در ابتدای امسال بخشی از زمین در اختیار ما قرار گرفته است که سوله های بخش جنوبی با دقت باز شد و تحویل داده شد.
وی گفت: در سایت شاداباد که متعلق به سازمان مدیریت پسماند است تمام امکانات و تجهیزات ایجاد و کارگاه های آن آماده بهره برداری شده تا کار خدمات رسانی مدیریت پسماند نیز تعطیل نشود و استمرار پیدا کند. یک سوم زمین در اختیار ما قرار گرفته و مدت قرارد ۴۸ ماه است و امیدواریم که مابقی بخش های آن نیز در اختیار قرار بگیرد.