افغانستان همچنان همانند سالهای گذشته بزرگترین تولیدکننده تریاک جهان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ «شیرعلی فرهاد» در سالهای گذشته و همزمان با حضور اشغالگران آمریکایی و ناتو در افغانستان به عنوان رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر در استانهای جنوبی هلمند، قندهار و فراه انجام وظیفه کرده بود، یعنی زمانی که یکی از شعارهای آمریکا در افغانستان ریشه کن کردن تریاک بود.
وی درباره افزایش برداشت تریاک از ۲۰۰ تن به ۹ هزار تن در سایه حضور نیروهای خارجی در افغانستان میگوید: برنامههای کشورهای خارجی برای مبارزه با مواد مخدر فقط روی کاغذ بود و جنبه اجرایی پیدا نکرد، کشورهای خارجی یا نخواستند برنامههای خود را برای مبارزه با مواد مخدر اجرایی کنند یا اینکه نتوانستند.
چندی قبل نیز «فکوری بهشتی» از اعضای سابق مجلس نمایندگان افغانستان در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به قاچاق مواد مخدر از فرودگاههای این کشور گفت: نیروهای خارجی شب هنگام، هواپیماهای مملو از مواد مخدر را از افغانستان به خارج از این کشور قاچاق میکردند.
طالبان مرداد ماه امسال وارد کابل شدند. «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان گفت: طالبان در دوره حکومت قبلی خود (۲۰ سال قبل) میزان کشت خشخاش را به صفر رساندند، اما در دو دهه اخیر که افغانستان تحت اشغال بود، میزان کشت خشخاش افزایش قابل ملاحظهای یافت.
وی تصریح کرد: در صورتی که جامعه جهانی در زمینه کشت جایگزین با طالبان همکاری کند ما اطمینان میدهیم که برای مبارزه قاطعانه با موادمخدر آماده هستیم و دیگر افغانستان مرکز کشت تریاک نخواهد شد.
هفت ماه بعد از سخنان سخنگوی طالبان نه تنها حمایت بین المللی از افغانستان صورت نگرفت بلکه کشورهایی مثل آمریکا، ذخایرارزی افغانستان را مسدود و سپس مصادره کردند بطوری که امسال هیچ ممانعتی برای کشت خشخاش نیست. کشاورزان در مزرعهای در استان فراه نیز میگویند طالبان نیز کاری به کار آنها ندارند.
هم اکنون حدود پنج میلیون نفر درافغانستان یعنی یک ششم جمعیت این کشور به مواد مخدر معتاد هستندکه یک میلیون نفر از آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند.