استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد و شکر قهوهای به جای شکر و پودر قند در تهیه شیرینی توصیه میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه پذیرایی با شیرینی یکی از رسوم عید نوروز است، بهتر است در این مدت شیرینی با مواد غذایی مفید تهیه شود.
سیده معصومه تقی زاده بیان کرد: شیرینی توت از جمله این شیرینیها است که اجزای اصلی آن بادام و گلاب است. بادام منبع خوبی از چربی غیراشباع و مفید با شاخص قندی کم (۱۳) و حاوی ویتامین E است و موجب افزایش ناگهانی قند خون نمیشود.
وی افزود: شیرینی قرابیه سیب و دارچین، زرده تخم مرغ، ماست، سیب و دارچین ارزش غذایی بالایی دارند. شیرینی گردویی حاوی تخم مرغ و گردو که تخم مرغ موجود در آن سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و گردو به دلیل دارا بودن امگا سه و شاخص قندی پایین (۱۵) مناسب است.
تقی زاده از شیرینی نخودچی به عنوان دیگر شیرینی مناسب یاد کرد و گفت: این شیرینی حاوی آرد نخودچی با شاخص قندی کم (۳۰) است که منیزیم موجود درآن باعث کاهش فشار خون و فیبرآن باعث سیری طولانی مدت و کنترل وزن میشود؛ از طرفی به دلیل کوچک بودن این شیرینی، مصرف ۲ تا سه عدد از آن معادل یک عدد شیرینی متوسط میشود.
سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: شیرینی نارگیلی حاوی سفیده تخم مرغ و نارگیل است؛ نارگیل شاخص قندی کمی (۴۲) داشته و به دلیل وجود سفیده تخم مرغ ارزش غذایی بالایی دارد.
بیشتر بخوانید : از خواص و مضرات باقلا چه میدانید؟
وی بیان کرد: استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد و شکر قهوهای به جای شکر و پودر قند در تهیه شیرینی توصیه میشود.