راه اندازی مرکز تربیت هنرمند حرفهای در استان قزوین
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به امضای تفاهم نامه با حوزه هنری استان از راه اندازی مرکز تربیت هنرمند حرفهای از فروردین ماه در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، فائزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: مجموعههای فرهنگی کشور، پهلوانان تک نفرهای هستند که به صورت گروهی کار نمیکنند و یکی از مهمترین راهبردهای ما استفاده از کارهای گروهی و استفاده از ظرفیتهای مشترک برای اجرای کارهای فرهنگی در استان است.
وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با حوزه هنری تفاهم نامه ایجاد مرکزی برای تربیت هنرمند حرفهای برای ورود به کسب و کار را در دستور کار قرار داده است که این مرکز در فروردین ماه، راه اندازی خواهد شد و تابستان سال آینده خروجیهای این مرکز فرهنگی به بار مینشینند.
فائزی خاطرنشان کرد: با همکاری بنیاد برکت، هنرمندانی که آمادگی ورود به حوزه کسب و کارهای فرهنگی را دارند، میتوانند تسهیلات ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومانی با سود کم، برای اشتغالزایی دریافت کنند.
وی افزود: منظومه برنامههایی برای رقابت و رشد افرادی که توانمندیهای هنری دارند در سال آینده در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اجرا میشوند و آن دسته از افرادی که در رقابتها موفق شوند، میتوانند وارد بازارهای داخلی و خارجی شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه حوزه فرهنگ، پولساز است، تصریح کرد: ما در حال حاضر پول و اعتبار زیاد داریم، اما فکر و ایده خوب فرهنگی، کم داریم چرا که برای تأمین اعتبار میتوانیم از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کنیم چرا که اقتصاد فرهنگ، در همه جای دنیا، پولساز است.
فائزی با اشاره به دریافت ۵ سیمرغ جشنواره فجر از سوی هنرمندان استان قزوین گفت: به جای استفاده از حمایت دولتی باید با حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی، اقتصاد فرهنگ را در استان قزوین رقم بزنیم و بتوانیم سرمایه بخش خصوصی را به حوزه فرهنگ وارد کنیم.
وی افزود: از یک پویانمایی خارجی بیش از هزار و ۷۰۰ نوع آثار فرهنگی از جمله پتو، موکت و ... تولید میشوند و این ایراد در کشور ما وجود دارد که نتوانستیم سرمایه و فرهنگ را به خدمت یکدیگر دربیاوریم.
نیازمند مدیریت به روز در زمینه استفاده از سالنهای نمایش در استان قزوین هستیم
امامقلی، مدیرکل حوزه هنری استان قزوین هم در برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: یکی از ویژگیهای حوزه هنری چابکی آن است که با نیروهای اندکی که دارد، تلاش میکند تا کارهای مهم فرهنگی انجام دهد.
وی افزود: در حال حاضر، تربیت نیروی انسانی برای تولید محصولات فرهنگی، راهبری تولیدهای فرهنگی از جمله اکران فیلمهای سینمایی در استان و همچنین الهام بخشی و پرچمداری هنر، در دستور کار حوزه هنری استان قزوین قرار گرفته است.
امامقلی خاطرنشان کرد: در تعاملی که میان حوزه هنری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم خواهد زد، گروههای هنری استان قزوین پس از ساماندهی و توانمندسازی مهارتهای ارتباطی و ارائه خدمات، وارد بازار کار میشوند.
وی افزود: علاقه مندان میتوانند با مراجعه به تارنمای حوزه هنری استان قزوین، در سه طرح بزرگ هنری شرکت کنند و برای تولید محتوا در فضای مجازی یا بازار آماده شوند و حتی امکان عرضه این آثار در بازارهای بین المللی وجود دارد.
مدیرکل حوزه هنری استان قزوین تصریح کرد: استان قزوین در حوزه نمایشهای آئینی و تعزیه و همچنین خوشنویسی در کشور سرآمد است، اما جای خوشنویسی در معماری شهرها خالی است و از ظرفیتهای هنری و فرهنگی استان به صورت کامل استفاده نشده است.
وی افزود: استان قزوین این قابلیت را دارد که شهرک سینمایی مشروطه در آن راه اندازی شود.
امامقلی تأکید کرد: قرار است مستندی تطبیقی در زمینه حفظ آثار هنری و تاریخی درباره قزوین و رم ساخته شود و آنجا متوجه خواهیم شد که آثار تاریخی استان قزوین، به مرور زمان مورد غفلت واقع شده است.
وی افزود: مدیران باید نگاه ویژهای به توسعه و حفظ آثار تاریخی و هنری در استان قزوین داشته باشند.
مدیرکل حوزه هنری استان قزوین با بیان اینکه در استان نیازمند مدیریت به روز در زمینه استفاده از سالنهای نمایش در استان قزوین هستیم، گفت: بیش از ۵ هزار صندلی نمایش در استان وجود دارد حال آنکه استان قزوین جزو ۵ استان کم برخوردار سالن نمایش است و با استفاده از سالنهای موجود در استان میتوانیم به اکران آثار سینمایی و تئاتر بپردازیم.