مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد: استان یزد با یک پله صعود، در رتبه دوم کشور در زمینه توسعه یافتگی ارتباطات وفناوری اطلاعات قرارگرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، محمدرضا پاکدل، از ارتقای یک پلهای رتبه استان یزد در شاخص توسعه یافتگی فاوا (IDI) نسبت به سه ماهه دوم سال خبر داد و گفت: براساس آمار منتهی به سه ماهه سوم سال جاری، استان یزد با یک پله صعود، در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به جایگاه عالی استان یزد در شاخص توسعه یافتگی فاوا گفت: استان یزد بعد از استان تهران و با دارا بودن امتیاز ۷/۸۴ رتبه دوم شاخص IDI را به خود اختصاص داده است و با توجه به اینکه میانگین کشور در این شاخص ۷/۱۶ است، امتیاز استان یزد ۰/۶۸ از میانگین کشور بالاتر است.
پاکدل افزود: استان یزد در سه زیرشاخصهای IDI نیز همچون دورههای قبل در رتبههای بالای کشور قرار داشته و بر اساس گزارش منتشر شده، در زیر شاخص دسترسی مردم به زیرساختهای ارتباطی با ۹۰ درصد تحقق رتبه دو، زیر شاخص مهارت با ۶۸ درصد تحقق رتبه دو و زیر شاخص استفاده با ۷۲ درصد تحقق رتبه چهارم کشور را دارد.
وی اظهار کرد: در این دوره شاهد صعود یک پلهای شاخصهای مشترکین تلفن همراه و پهنای باند اینترنت بین الملل در زیر شاخص دسترسی و شاخص مشترکین فعال پهن باند سیار در زیر شاخص استفاده نسبت به دوره قبلی هستیم و امیدواریم تا رسیدن به توسعه متوازن شاخصها مخصوصا در میزان استفاده از زیر ساختهای ارتباطی، این روند ادامه داشته باشدو از نکات حائز اهمیت در عملکرد استان یزد، کسب و حفظ مستمر رتبه اول کشوری در شاخص دسترسی مردم به رایانه است که بیانگر اهتمام و توجه عموم مردم و کسب و کارها به استفاده از تجهیزات ارتباطی و خدمات فناوری اطلاعات میباشد.
مدیرکل ICT استان یزد تصریح کرد: با وجود تراکم کم جمعیتی در استان که از مهمترین عوامل توسعه ارتباطات است، فرهنگ اعتماد پذیری مردم و همراهی مردم و مسولین با حوزه ارتباطات در مسیر توسعه، سطح تحصیلات، نسبت نخبگان به کل جمعیت، درصد جمعیت دانشجو به کل جمعیت، تلاش و پشتکار مسولین و مدیران استانی و خصوصا تعامل و همکاری بخشهای دولتی و خصوصی فعال در حوزه ICT استان از دلایل کسب این جایگاه در توسعه یافتگی ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
پاکدل با اشاره به تاکید رییس جمهور در بهرهمندی از اقتصاد دیجیتال با توجه به جایگاه و توانمندی و ظرفیت بالای استان در توسعه اقتصاد دیجیتال، دولت الکترونیکی و دسترسی مردم و کسب و کارها به زیرساختهای مناسب ایجاد شده در حوزه ICT گفت: شرایط برای توسعه اقتصاد دانش بنیان، ایجاد ارزش افزوده از ظرفیتهای استان و توسعه اشتغال پایدار در شهرها و روستاها و حرکت سریعتر در مسیر تحول دیجیتال باتوجه به انقلاب صنعتی چهارم در استان فراهم است.
وی با بیان این که ایجاد یک زیرساخت قوی برای ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور، مستلزم شناخت دقیق وضعیت کل کشور و همچنین شناخت وضعیت استانهای کشور به طور مجزا از منظر توسعه فناوری اطلاعات است، تصریح کرد: اندازه گیری شاخصهای IDI ارزیابی و تحلیل عملکرد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات هر استان در کشور نقش مهمی در برنامهریزیهای راهبردی، تصمیم گیریها و بررسی میزان رشد و توسعه استانها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد.