رییس دفتر موسیقی و سرود صداوسیما با تاکید بر ضرورت معرفی مشاهیر ادبی کشورمان گفت: هر چند بهترین کارهای پژوهشی با موضوع زبان و ادبیات فارسی در کشور ما اتفاق افتاده است هنوز در این حوزه به ویژه در زمینه معرفی بزرگان ادب فارسی جای کار فراوانی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما علیرضا قزوه در گفتگو با برنامه «سلام تهران» در شبکه پنج، با اشاره به این که مشهورترین شاعر زبان فارسی در دنیای غرب خیام نیشابوری و رباعیاتش است و البته حافظ هم بسیار شناخته شده است، اضافه کرد: اما در میان این بزرگان، حکیم نظامی هم جایگاه ویژه ای دارد و در کنار فردوسی، سعدی، مولوی و حافظ پنجمین شاعر برتر فارسی زبان است
وی اضافه کرد: این پنج قله بزرگ شعر فارسی علاوه بر مهارت در سرایش شعر، حکمت نیز می دانستند و حکیم بودند، یعنی جامعیت علمی، ادبی و فقهی داشتند و حتی با علم سیاست نیز آشنا بودند.
رییس دفتر موسیقی و سرود صداوسیما افزود: در روزگار نزدیک به زمان نظامی نیز ناصر خسرو، سنایی، غزنوی و خاقانی حضور داشتند که همگی از بزرگان شعر فارسی محسوب می شوند.
قزوه با اشاره این که شماری از شاعران فارسی زبان مثل مولوی، خاقانی، نظامی گنجوی و فضولی بغدادی در خارج از ایران دفن شده اند گفت: ترجمه اشعار این شاعران به زبان های دیگر و اصل قرار دادن این ترجمه ها بدون اشاره به نسخه اصلی که زبان فارسی است، دروغگویی محسوب می شود. درست مثل این که کسی در سال 2022 اثر باستانی بسازد.