استاندار گیلان : از محل سفر رئیس جمهوری به گیلان، ۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح باغ های چای اختصاص یافته است .
اسدالله عباسی افزایش قیمت ارز و رقابتی شدن تولید چای در سالهای اخیر را از عوامل توجیه پذیر شدن موضوع تولید و فرآوری چای دانست و اضافه کرد: با همت دولت سیزدهم در سال جاری با افزایش ۴۸ درصدی برگ سبز چای درجه ۲ و ۳۷ درصدی برگ سبز چای درجه یک، بارقه های امید در دل چایکاران و فعالان این صنعت روشن شده است.
وی گفت: در همین راستا، اعتبار ۷۵ میلیارد تومانی برای اصلاح باغ های چای از محل سفر رئیس جمهوری به گیلان در نظر گرفته شده است.
اسدالله عباسی سازمان چای را برای برنامه ریزی صحیح در جهت حفظ و احیای باغ های چای موجود و باغ های رهاشده مکلف کرد و گفت: سازمان چای با همکاری فرمانداران شهرستان های چایخیز در بازه زمانی مشخص، حدود باغ های چای گیلان را مشخص کنند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به واردات چای افزود: باید فضایی فراهم آید که چای خارجی وارداتی پس از تایید سازمان چای از نظر کیفیت و سلامت، در کشور توزیع شود.
وی با تاکید بر اینکه چایکاران با توجه به هزینه های تولید، نباید برای تهیه کود و تحویل چای دغدغه داشته باشند، گفت: کارخانجات با در نظر گرفتن شرایط اصلاح بازار در سال جاری آمادگی این را داشته باشند تا در تعامل با چایکاران، قیمتی بیشتر از قیمت تضمینی دولت را در چین اول و برگ سبز چای درجه یک پرداخت کنند که این تعامل دو سویه ستودنی است.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به مشکلات بیان شده توسط فعالان تولید و عرضه چای و تعدادی از نمایندگان مردم در شهرستان های چایخیز در این جلسه، گفت: با توجه به اهمیت موضوع و در راستای ساماندهی عملیاتی صنعت چای که برای جامعه اقدامی ملموس و اثر بخش در جهت رونق تولید و اشتغال است، کارگروه تخصصی با عضویت نمایندگان مردم و فرمانداران شهرستانهای چایخیز، معاون استاندار، سازمان چای، سندیکای کارخانجات، اتحادیه چایکاران، سازمان جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی، تعاون روستایی، پژوهشکده چای و صندوق حمایت از چایکاران تشکیل می شود.
وی ضرورت همراهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای بیمه محصولات مختلف تولیدی در استان گیلان از جمله محصول استرتژیک چای را از مواردی عنوان کرد که در دیدار با مسئولان کشوری این صندوق، بر آن تاکید کرده است.
نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت : چای یکی از محصولات ملی در جمهوری اسلامی است و برای رشد، توسعه و برند سازی چای باید شاخصها را نظر گرفته و با شناسایی نقاط ضعف و قدرت، برنامهریزیهای لازم شکل گیرد.
رسول فرخی با بیان اینکه نمایندگان مجلس در تلاشند که این محصول استراتژیک گیلان و مازندران را به سمتی ببرند تا صرفه اقتصادی داشته باشد ادامه داد : تا این محصول صرفه اقتصادی نداشته باشد تنها شخصی که این بین دچار ضرر می شود کشاورز چایکاراست.
رئیس سازمان چای کشور هم در این جلسه گفت : این سازمان یک طرح ۵ ساله را برای احیای باغ های رها شده و بهینه سازی کارخانجات موجود به دولت ارائه داده است که در صورت تامین منابع، شاهد رشد این صنعت خواهیم بود و با توجه به ظرفیت موجود قادر خواهیم بود ظرفیت تولید را تا ۵۰ تن افزایش دهیم.
حبیب جهانساز توسعه چای کشور را مستلزم حمایت های بیشتر دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست.
در این جلسه نمایندگان شهرستان های لاهیجان و سیاهکل، آستانه اشرفیه و لنگرود در خانه ملت ، تعدادی از فرمانداران و همچنین فعالان صنعت چای مشکلات، نظرات و پیشنهادت خود را برای رونق این صنعت در گیلان ارائه کردند.