مصرف دمنوشهای معرفی شده در این بخش به شما کمک میکند تا حافظهای قویتر داشته باشید.
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ مشغلههای زندگی روزمره گاه باعث میشود افراد حتی در سنین جوانی و میانسالی از کاهش تمرکز و اختلال حافظه رنج ببرند. خوشبختانه این علائم همانند سالمندان نشاندهنده بیماری آلزایمر نیست و در اکثر موارد بهدلیل خستگی مغز اتفاق میافتد. در چنین مواردی میتوان از خواص گیاهان بهره برد و دمنوشهایی در رژیم روزانه گنجاند که به بهبود قابلیتهای مغز کمک میکند.
۱. چای سبز
داروهایی که امروزه برای علائم خفیف تا متوسط آلزایمر تجویز میشود حاوی ترکیباتی است که مانع از تحلیل یکی از ناقلهای عصبی بسیار موثر در حافظه میشود. مشابه چنین تاثیری در چای سبز مشاهده شده که بهدلیل آنتیاکسیدانهای قوی از نورونهای عصبی محافظت میکند. این نوشیدنی همچنین تاحدی سطح دوپامین و سروتونین را افزایش میدهد که میتواند در ایجاد آرامش و نشاط موثر باشد. چای سبز حاوی ترکیبی بهنام تانین است که از مویرگهای مغز محافظت میکند و نقش پیشگیرانه از بروز آلزایمر دارد.
۲. مریمگلی
مریمگلی از دوران باستان بهعنوان یک گیاه دارویی کاربرد دارد. این گیاه علاوه بر بهبود گوارش به تقویت حافظه نیز کمک میکند. مریم گلی همچنین سطح هورمونهای موثر بر بهبود عملکرد مغز را تحریک میکند و در پیشگیری از تحلیل شناختی مرتبط با سن و بهبود خلقوخو موثر است.
۳. رزماری
رزماری بهعنوان خواص دیورتیک شهرت دارد، اما تاثیر آن در تسکین خستگی و تسهیل گوارش نیز شناخته شده است. اما نتایج مطالعات حاکی از آن است که مصرف رزماری به تقویت حافظه و بهبود تواناییهای شناختی کمک میکند. محققان دریافته اند که پس از مصرف دمنوش رزماری سطح گلبولهای قرمز بدون اکسیژن در مغز بیشتر میشود که نشان میدهد مغز انرژی بیشتری داشته و عملکرد بهتری دارد.