مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: نوروز فرصت مناسبی برای معرفی صنایع دستی، شهرهای یزد به گردشگران داخلی و خارجی است.
وی گفت: یکی از مهمترین عوامل لزوم توجه به اقتصاد صنایع دستی ایجاد مشاغل خرد و خانگی به خصوص برای بانوان است.
آخوندی با اشاره به اینکه صنایع دستی باید برند معرفی شهرهای یزد باشد افزود: لازم است صنایع دستی هر شهر معرف گردشگری در سطح ملی و بین المللی باشد.
وی با اشاره به اینکه ثبت ملی شهرهای استان یزد با عناوین صنایع دستی گام بلندی در معرفی این ظرفیتها در سطح ملی است گفت: امروزه نشانهای متعددی برای شهرهایی مانند بافق و اردکان در یزد وجود دارد، اما ثبت ملی این شهرها با عنوان صنایع دستی دربردارنده گستره مهمی شامل طیف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن شهرهاست که میتوانیم بر این ظرفیتها در راستای توسعه صنایع دستی سرمایه گذاری کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با تاکید بر اینکه تمام شهرستانهای یزد قابلیت ثبت برند با عناوین صنایعدستی بومی خود را دارند، گفت: نوروز فرصت مناسبی برای معرفی این ظرفیتها به گردشگران داخلی و خارجی است و علاوه بر آن باید با پایش و بررسی درست، با استفاده از این ظرفیت ها، بازارهای هدف را شناسایی کنیم.
یزد دارای ۴۰ رشته صنایع دستی زنده و افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این صنعت است و نساجی سنتی، زیورآلات سنتی، سفال و سرامیک، زیلوبافی، رودوزیهای سنتی، تراش سنگهای قیمتی، سراجی سنتی، کاشی هفت رنگ و کاشی معرق از جمله صنایع دستی بومی استان یزد به شمار میآید.