عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ارز ترجیحی که به دارو اختصاص داده میشد، به هدف نمینشست.
وی ادامه داد: تا پیش از این ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردکننده مواد اولیه و ماده مؤثر دارو اختصاص داده میشد، هدف از اختصاص این ارز این بود که دارو و ملزومات پزشکی، ارزان به دست بیماران برسد، متأسفانه در این مسیر انحرافهایی دیده میشد و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از این ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به هدف نمینشست، یعنی ارزی که داده میشد تا دارو ارزان به دست مردم برسد، در عمل این اتفاق نمیافتاد و هم ارز ترجیحی تخصیص داده میشد و هم دارو گران به دست مردم میرسید.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: امسال قرار شد معادل ریالی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به بیمهها اختصاص یابد و بیمهها با توجه به ساز و کارها و زیرساختهای خود این ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را در اختیار داروخانهها قرار بدهند که دارو گران نشود.
آقای میرمحمدی گفت: دولت برای تخصیص مابه التفاوت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان در بودجه دیده بود که مجلس زیر بار آن نرفت و حدود ۷۳ تا ۷۴ هزار میلیارد تومان برای یارانه دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص داده شد که پس از تصویب در شورای نگهبان، مجلس آن را ابلاغ خواهد کرد.
وی افزود: امروز دارو در کشور ما در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار ارزان است و این سبب میشد قاچاق اتفاق بیفتد و داروهای تولید ایران به کشورهای همسایه قاچاق شود با این تغییر، دیگر این اتفاق نخواهد افتاد.