فاز نخست کارخانه نوآوری و صنایع خلاق استان البرز همزمان با اعیاد مبارک شعبانیه، امروز با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در شرق کلانشهر کرج آغاز به کار کرد.
ساختمان کارخانه نوآوری در ابتدا محل احداث دانشکده آتش نشانی بوده که با هدف حمایت از نخبگان داخلی و استارت آپ ها و تبدیل ایده های خلاق و نوآورانه به خدمات و محصولات جدید و با مصوبه شورای اسلامی شهر تغییر کاربری یافت .
کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز دارای ۱۳ هزار مترمربع زیربنا است که امکان توسعه در ۱۰ هکتار را دارد.
ایجاد اشتغال و درآمد پایدار مبتنی بر نیاز و ظرفیتهای موجود استانی، ایجاد بستر مناسب برای بروز خلاقیت و رشد ایدههای نو، حمایت از طرحهای برتر محققان، دانشجویان و دانش آموزان، کمک به شکل گیری شرکتهای دانش بنیان، افزایش تولید داخلی و کنار گذاشتن مونتاژ کاری، ایجاد زمینه مناسب برای کارآفرینی، اشتغال و تجاری سازی، برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت و خروج از فرهنگ تک محوری و تولید در یک زمینه خاص و پرداختن به همه نیازهای جامعه از مهمترین اهداف راه اندازی این کارخانه است.
اشتغالزایی برای یک هزارو۵۰۰ نفر در مرحله نخست، استقرار ۲۵۰ مجموعه فناور خلاق و دانش بنیان و ایجاد اولین قرارگاه کار و اشتغال در ایران از مزیتهای این کارخانه است.
این کارخانه با اهتمام شهرداری کرج و همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و پارک علم وفناوری استان البرز راه اندازی شده است.
شهردار کرج در آیین افتتاح فاز نخست کارخانه نوآوری و صنایع خلاق استان البرز گفت: عمده هزینه بهره برداری از فاز نخست کارخانه فناوری و صنایع خلاق استان البرز توسط شهرداری تامین شده است و در نظر دایم با حمایت مدیریت شهری در این خصوص اتفاقات مثبتی رخ دهد.
سعیدی سیرایی با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ اشتغال در این مجموعه تامین میشود، افزود: این طرح باید اشتغالی به تناسب جمعیت استان البرز ایجاد کند و این آمار کافی نیست.
او با اشاره به گام دوم انقلاب گفت: باید از جوانان در زمینه توسعه اشتغال، بهره مندی از ایده های آنان و... استفاده کرد.
شهردار کرج افزود : همچنین در نظر داریم برای سال آتی با در نظر گرفتن ظرفیت جوانان و استفاده از ایدههای ناب در راستای توسعه این مجموعه فناورانه اقدام شود.
سورنا ستاری با بیان اینکه تا کنون در حوزه پژوهش سرمایه گذاری زیادی صورت گرفته است، گفت : فعالیت بیش از ۱۰۰ هزار هیئت علمی و تعداد زیادی مرکز پژوهشی و شرکت دانش بنیان در سراسر کشور گواه این مطلب است.
او ادامه داد: در همین البرز تعداد زیادی مرکز تحقیقاتی و کشاورزی فعال است که همه آنها با بودجه دولتی اداره میشود و هزینه بر است.
ستاری اضافه کرد: علی رغم این هزینه ها هنوز نتوانستهایم به کشاورزی مدرن دست پیدا کنیم و اصلا زیبنده نیست که با این همه ظرفیت، غذا و محصولات کشاورزی وارد کند.
ستاری گفت: واقعیت این است با این امکانات و زیرساختها نمی توانیم غذای مردم را تامین کنیم و در شرایط روز به روز ضعیف تر می شویم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور، اضافه کرد: تنها با استفاده از فناوری و تکنولوژی به روز است که میتوان تولید این بخش را بالا ببریم و از آب و خاک و طبیعت به بهترین شکل استفاده کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: با توجه به پتانسیلهای البرز در نظر داریم بخشی از برنامه امنیت غذایی را در این استان پیاده سازی کنیم.
او افزود: در البرز سرمایهگذاری زیادی در بخش پژوهش و تحقیقات کشاورزی شده و این سرمایه گذاری باید نتیجه بخش باشد.
او با اشاره به اهمیت پارکهای علم و فناوری گفت: این پارکها را دولتها با هدف جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد میکنند چون وقتی بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند خروجی آن محصول و تکنولوژی است ، دولت ها قادر به توسعه فناوری و تکنولوژی نیستند و این بار به دوش بخش خصوصی است.
ستاری تاکید کرد: در حال حاضر میزان مشارکت بخش خصوصی و دولتی در پارکهای علم و فناوری مطرح ۱۰ به یک است یعنی اگر بخش دولتی یک میلیارد هزینه کند، بخش خصوصی ۱۰ میلیارد سرمایه میگذارد.
ستاری ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ پارک علم و فناوری در تهران فعالیت دارند و تقریبا همه دانشگاهای تهران مجهز به پارک هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور اضافه کرد: به دنبال توسعه کارخانه های فناوری کشور هستیم و امیدواریم با حمایت این مراکز به زایشگاههای شرکت های دانش بنیان تبدیل شوند.