رئیس جمهور فرانسه گفت: افزایش توان دفاعی اروپا و کاهش نیاز به واردات، از اهداف کشورهای اروپایی است و وابستگی به واردات با حاکمیت مستقل منافات دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، امروز جمعه در کنفرانس خبری مشترک سه جانبه «ورسای» با حضور شارل میشل و اورزولا فون درلاین، روسای شورا و کمیسیون اروپا گفت: شناسایی نیازهای ما (اروپایی ها) در زمینه برنامههای بودجه ای، شناسایی توانمندیهایی که قرار است ایجاد شود و همچنین شناسایی نیازهای ما در زمینه فضا، حریم سایبری و دریایی، همگی خط مشی اقتصادی اروپا را تشکیل میدهند.
مکرون افزود: افزایش توان دفاعی اروپا و کاهش نیاز به واردات، از دیگر اهداف کشورهای اروپایی است. وابستگی به واردات با حاکمیت مستقل منافات دارد. ما باید به نوعی به برخی شراکتها ادامه دهیم، اما مصمم باشیم تا در زمینههای دفاعی قویتر عمل کنیم. ما به این منظور، تدابیر متفاوتی اتخاذ کردیم.
برای مثال فرانسه در سال ۲۰۱۷، تدابیر بودجهای گستردهای را به کار گرفت و توانست سرمایه گذاریها نسبت به سال گذشته را دو درصد افزایش دهد. آلمان تقریبا ۱۰ روز است سرمایه گذاریهای بی سابقهای برای کشورش به کار گرفته است. دانمارک نیز با اقدامی بی سابقه به شهروندانش این امکان را داده است تا در ماههای آتی، وارد برنامه اروپایی امنیت و دفاع شوند.
بنابراین در کل قاره اروپا، انتخاب هایی بی سابقه در حال انجام است که نقطه عطفی در تاریخ اروپا به شمار میآید. این انتخابها باید با هماهنگی انجام گیرند؛ بنابراین باید تا قبل از نشست ناتو در ماه ژوئن، یک راهبرد اروپایی هماهنگ در زمینه سرمایه گذاری و پیشرفت در صنایع داشته باشیم.
موضوع دیگر، مسئله انرژی است. ما پیش از این در زمینه آب و هوا، راه استقلال را پیش گرفتیم. خروج از انرژیهای فسیلی به نوعی حاکی از استقلال است. نیاز ما از زغال سنگ به گاز و وارداتی که باز از روسیه انجام میگیرد، تغییر کرده است. در نشستهای بعدی درباره موضوع شوک قیمتها که با این موضوع ژئوپلیتیک در ارتباط است، صحبت خواهیم کرد. قیمتها پیش از این، یعنی قبل از جنگ افزایش پیدا کرده بود و بعد از جنگ، این افزایش ادامه پیدا کرد.
ما همچنین باید برای تحریمهای احتمالی که در راه است و همچنین کاهش وابستگیها خود را آماده کنیم. طرحی را مدنظر داریم که چگونه تا سال ۲۰۲۷ میلادی، دیگر به گاز، نفت و زغال سنگ روسیه وابستگی نداشته باشیم. این امر به سرمایه گذاریها و تجهیزات و راهبردهای جدید نیاز دارد. از جمله موضوعات دیگر راهبردی، تامین مواد غذایی است. یعنی مسئله گندم و غلات و وابستگی به اوکراین و روسیه.
رئیس جمهور فرانسه در پایان، گفت: اروپا پیش از این، با این معظل مواجه بود و بین ۱۲ تا ۱۸ ماه دیگر، این امر موجب بی ثباتی شدید در اروپا و آفریقا میشود. به این منظور ما باید راهبرد تولید را مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم و آفریقا را مدنظر داشته باشیم. زیرا این جنگ تا ۱۸ ماه دیگر به شدت آفریقا را تحت تأثیر قرار میدهد. باید سرمایه گذاریهای مشترک داشته باشیم و سیاست پولی مطابق و سازگار با شرایطی را بکار بندیم.