خواص آجیل بخاطر مواد مغذی سرشار موجود در آن میباشد که برای سلامت بدن و ذهن بسیار مفید است.
این خوراکیها یک میان وعده بسیار سالم محسوب میشوند که میتوان آن را جایگزین میان وعدههای ناسالم کرد.
آجیلها دارای مواد معدنی و ویتامینهای متعددی بوده و حاوی چربیهای ضروری و مفید برای بدن هستند لذا خوردن روزانه آنها میتواند نیاز بدن به بسیاری از مواد معدنی و ویتامینها را برآورده کند.
فواید مصرف آجیل چیست؟
بهطورکلی خواص آجیلها بینظیر است. آجیلها منبع خوبی از چربی، فیبر و پروتئین هستند. بخش زیادی از چربی آجیل ها، چربی غیراشباع تک حلقهای و چربی غیراشباع چند حلقهای (که خود به دودسته امگا ۳ و امگا ۶ تقسیم میشود) است. اگرچه مقداری چربی اشباعشده نیز در خود دارند.
آجیلها همچنین شامل ویتامینها و مواد معدنی مختلف وحاوی آنتیاکسیدانهایی مانند پلیفنول هستند که ممکن است از سلولها و کلسترول LDL در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت کند.
خواص آجیل میتواند فاکتورهای خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مانند فشارخون بالا و سطح بالای کلسترول را کاهش دهد. علاوه بر این ها، آجیل میتواند خطر دیگر بیماریهای مزمن را نیز کاهش دهد. مصرف آجیل، قند خون را در سطح مناسبی قرار داده و حتی خطر ابتلا به برخی از سرطانها را کاهش میدهد.
از دیگر فواید آجیل برای سلامتی غنی بودناش از پروتئین است که میتواند از این طریق به حفظ سلامتی کمک کند، غنی بود آن از کلسیم که برای سلامت دندانها و استخوانها مفید و ضروری است.
به علاوه، آجیل به عنوان منبع طبیعی برای پتاسیم به حساب میآید. پتاسیم یکی از مواد مغذی مهم و ضروری برای بدن است که میتواند به بهبود و حفظ سلامت قلب کمک کند. حفظ سلامتی قلب باعث حفظ سلامتی کل بدن خواهد شد.
همچنین، آجیل حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها وظیفه دارند از بدن در برابر اثرات مخرب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کنند.
اگر به طور مرتب آجیل مصرف کنید، سلامت ماهیچههایتان حفظ خواهد شد. بطوری که میتواند به آرامش ماهیچههایتان کمک کند و از بروز علائمی نظیر گرفتگی و سفتی ماهیچهها در بدن پیشگیری کند.
زنان با مصرف مرتب آجیل میتوانند از فواید فراوان آن بهرهمند شوند. این خوراکیهای خوشمزه و مفید باعث پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهایی میشوند که زنان بیشتر از مردان با آنها رو به رو هستند؛ یکی از این بیماریها آرتروز است که میتواند بر سلامت تمام بدن تاثیر منفی بگذارد.
از دیگر فواید آجیل برای سلامتی میتوان به تاثیر آن بر بهبود سلامت قلب اشاره کرد. نه تنها مصرف آجیل، به تنهایی، جهت بهبود سلامت قلب ضروری است، به آسانی میتوان با مصرف آجیل از سکتهی مغزی پیشگیری کرد. با افزایش مصرف آجیل به افزایش تمرکز مغزتان کمک کنید.
آجیل انواع گوناگون دارد و در طول زمان، بسته به تقسیمبندیهای مختلف نامهای مختلف گرفته است. بهصورت کلی آجیل را میتوان برحسب خامبودن یا بودادهبودن، کارکرد و برحسب ترکیبات تقسیمبندی کرد.
آجیل از نظر ترکیبات دو نوع اصلی دارد؛ آجیل شور و آجیل شیرین. هر یک از این دو نوع آجیل کاربرد متفاوتی دارند و البته خواص و فواید آجیل شور و شیرین هم متفاوت است. آجیل شیرین بیشتر در فصلهای سرد سال مصرف میشود و آجیل شور که عمومیت بیشتری هم دارد و آجیل آشنای شب عید است.
مصرف آجیل باعث تقویت بنیه بدن میشود. با این وجود مصرف بیش از حد آجیل در نوروز میتواند باعث چاقی، مشکلات قلبی و آسیب دندانها شود.
بیشتر بخوانیم:
ایام نوروز در مصرف آجیل زیاده روی نکنید
مصرف آجیل و خشکبار در روزهای آغاز سال نو بیشتر میشود، اما مصرف یک وعده این فرآورده در طول روز مفید است که مقدار آن ۲۰ تا ۳۰ گرم یا تقریبأ یک نعلبکی میشود.