عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه به واسطه ارز ترجیحی، ذخایر ارزی را حراج کردیم، گفت: این مسئله لطمه زیادی به صادرات و تولید در کشور زد.
نماینده تنکابن و رامسر گفت: دولت سیزدهم با منطق صحیحی لایحه بودجه را بدون تخصیص ارز ترجیحی ارائه داد، زیرا به دنبال یکسان سازی نرخ ارز بود.
وی افزود: یکی از مهمترین دغدغههای نمایندگان این بود که آیا دولت آمادگی اجرای اصلاح نظام ارزی را دارد یا خیر و دومین دغدغه این بود که آیا تمهیدات لازم برای جبران هزینه خانوار توسط دولت دیده شده است یا خیر. معتقدم دولت در کمیسیون تلفیق موفق نبود نمایندگان را توجیه کند.
حسینی اضافه کرد: کمیسیون تلفیق مصوب کرد که ارز ترجیحی باقی بماند به همین جهت ۹ میلیارد دلار برای آن تخصیص داده و این موضوع را به جدول هدفمند کردن یارانهها ارجاع داده بود. در یک ماه گذشته جلسات متعددی با تیم اقتصادی دولت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه داشتیم.
وی با اشاره به اینکه علت اصلی تورم در کشور نقدینگی است، گفت: افزایش نقدینگی طی سالهای اخیر به دلیل افزایش پایه پولی بوده است. رئیس کل بانک مرکزی گزارشی ارائه داد که تکان دهنده بود در سال گذشته کل ارزی که دولت میتوانست از منابع خود تخصیص دهد چهار میلیارد دلار بوده، اما دولت ۱۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی در نظر گرفت و این مسئله سبب افزایش پایه پولی و در نهایت تورم شده است.
نماینده تنکابن و رامسر با اشاره به جلسهای که با وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس داشته است، بیان کرد: وزیر به صورت مفصل توضیح داد و اعلام کرد هزار و ۴۰۰ جلسه با کارشناسان اقتصادی و تیم دولت برگزار و تمام شبکه را آماده اجرای این کار کرده و به صراحت اعلام کرد مسئولیت اجرای اصلاح نظام ارزی را میپذیرد.