شبیهسازی حس لامسه برای رباتها
گروهی از محققان، یک حسگر لمسی نرم موسوم به Insight را ساختند که از دید رایانه ای و شبکههای عصبی عمیق برای ارزیابی دقیق محل برخورد با اشیا و اندازهگیری نیروهای وارده بر اثر برخورد استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، این حسگر نرم که شبیه به انگشت شست است، از یک پوسته نرم و یک اسکلت سخت و سبک ساخته شده است که مانند اسکلت انسان، بافت حسگر را تثبیت میکند. جنس پوسته از پولکهای آلومینیومی کشسان ساخته شده است.
درون این حسگر یک دوربین ۱۶۰ درجه تعبیه شده است که قابلیت ثبت تصاویر رنگی را دارد و نور مورد نیاز آن توسط حلقهای از لامپهای الای دی تامین میشود.
با نزدیک شدن حسگر به اشیا، الگوی رنگی داخل حسگر تغییر میکند و دوربین در هر ثانیه چندین تصویر از محیط داخل حسگر تهیه میکند که توسط شبکه عصبی عمیق تجزیه و تحلیل میشوند.
الگوریتم این شبکه عصبی کوچکترین تغییرات نور در هر پیکسل از عکسها را نیز تشخیص میدهد و محل دقیق برخورد حسگر با جسم مورد نظر، شدت و راستای نیروهای واردشده بر اثر برخورد را تشخیص میدهد. این مدل در واقع یک نقشه نیرو در اختیار کاربر قرار میدهد که در آن بردار نیرو در هر نقطهای از حسگر در فضای سهبعدی محاسبه میشود.
به اعتقاد محققان موسسه مکس پلانک در آلمان، نتایج این طرح ، یک گام بزرگ به سوی ایجاد قابلیت حس کردن محیط برای رباتها محسوب میشود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Machine Intelligence منتشر شده است.