رئیس پلیس فتای انتظامی کل کشور گفت: با ایجاد رمز دوم پویا، کلاهبرداریهای اینترنتی و جرایم سایبری در سال ۹۹، ۲۰ درصد کاهش داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار وحید مجید در اختتامیه دومین پویش مردمی کودکان سایبری که پیش از ظهر امروز برگزار شد، اظهار داشت: فراگیری کرونا تغییرات شگرفی در بشریت و جمهوری اسلامی ایجاد کرد و دو اثر در حوزه ماموریتی پلیس فتا ایجاد کرد. اول اینکه سبب درهم تنیدگی بیشتر افراد و فضای سایبری شده و آنچه را که باید طی چند سال و به مرور در میزان استفاده کاربران در فضای اینترنت صورت میگرفت، طی دو تا سه ماه انجام داد. موضوع دوم، ورود کودکان به این فضا بود.
سردار مجید، ایجاد رمز دوم پویا را یکی از دستاوردهای پلیس عنوان کرد و گفت: در سال ۹۰ که پلیس فتا تشکیل شد تا سال ۹۸ جرایم فضای سایبری از ۳۰ هزار جرم به ۱۴۰ هزار جرم در سال ۹۸ رسید. ما در سال ۹۸ رمز پویا را ایجاد کردیم و برای اولین بار در تاریخ تاسیس پلیس فتا ما شاهد آن بودیم که با اجرای رمز دوم شاهد کاهش ۲۰ درصدی جرایم با اجرای این طرح بودیم.
رئیس پلیس فتا گفت: ۳۴ سازمان دولتی و غیردولتی در پویش کودکان سایبری مشارکت داشتند و محتواها و اطلاعات تولید شده را در اختیار دانش آموزان قرار دادیم.
او افزود: موضوع بعدی، آموزشهای آنلاین بود، باید تمام مقاطع تحصیلی وارد برنامههای مختلف میشدند و سامانه شاد ایجاد میشد، علاوه بر اینکه این پلتفرم یک پلتفرم پیامرسان است به عنوان پلتفرم آموزشی قرار گرفت. قبل از کرونا استانداردهایی را رعایت میشد به عنوان مثال اکثر خانوادهها معتقد بودند که تا ۱۳ سالگی دانش آموزان گوشی هوشمند نداشته باشند، اما کرونا باعث شد کودکان از سن کم وارد این حوزه شوند و چارهای نیز نبود.