سال ۲۰۲۲ از سوی سازمان یونسکو به عنوان سال علوم پایه نامگذاری شده است و توسعه سایر رشتههای علمی در گرو توسعه این رشتههاست.
همایش علوم پایه برای پیشرفت پایدار در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات فناوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: رشتههای علوم پایه، علوم بنیادی هستند که اگر این رشتهها مانند فیزیک، شیمی، ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، زمین شناسی، زیست شناسی وجود نداشته باشند حوزههای فناوری و حوزههای صنعت پیشرفت نخواهند کرد.
وی افزود: علوم پایه به عنوان زیرساخت علوم مختلف نقش مهمی در عرصه فناوری دارد.
منصور انبیا رئیس دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: برای اینکه فناوری بتواند جذب، بومیسازی و یا در کشور تولید شود نیازمند تحقیقات بنیادی هستیم.
محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در ادامه درباره توسعه علوم و فناوری مختلف در کشور گفت: در زمینه علوم و فناوری و نوآوری هرچقدر سرمایه گذاری شکل بگیرد چند برابر آن سود خواهیم برد.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش نیز ضمن اشاره به سند تحول علمی در کشور بر توسعه دروس علوم پایه در سطح مدارس کشور تاکید کرد و گفت: باید برنامههای درسی مدارس بررسی شود و راهکارهایی برای رسیدن تمامی این دروس به رشتههای علوم پایه ایجاد شود با توجه به اهمیت رشتههای علوم پایه قرار است سیاستهای تشویقی از جمله ایجاد فرصتهای مطالعاتی و اعطای بورس برای دانشجویان رشتههای علوم پایه جهت توسعه فناوری این رشته شکل بگیرد.