بسیاری از فعالیتهای بیولوژیک طرح مقابله با گرد و غبار، به دلیل کمبود اعتبار و کمبود آب، شدیدا آسیب دیده و نیاز به واکاری مجدد دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان خواستار تامین آب طرح تثبیت کانونهای گرد و غبار استان شد و گفت: ۲۲ هزار هکتار نهالکاری نیاز شدید به آب دارند که ۱۷ هزار هکتار از آنها در کانونهای ریزگرد شماره ۳ و ۴ است و اگر بصورت فوری آب به آنها نرسد خشک شده و تلاش چند ساله هدر میرود.
میرعلایی افزود: آب مورد نیاز ۱۵ هزار هکتار از عرصهها قرار بود از کانالهای آبرسانی پورشریفی و کوت امیر تامین شود، اما این اتفاق نیفتاد و ناچار شدیم با تحمیل هزینههای فراوان با تانکر آبرسانی کنیم.
به گفته وی، عملیات تثبیت این کانونها به یک مترمکعب آب نیاز دارد که در صورت حل مشکل کانال پورشریفی از این محل و در غیراینصورت از مکانی دیگر باید تامین شود.
معاون منابع طبیعی خوزستان همچنین با بیان اینکه امسال هیچ اعتباری برای این طرح اختصاص نیافت افزود: برای مهار کانونهای گرد و غبار در مدت پنج سال، سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده بود، این در حالی است که در این سالها تنها ۳۹۰ میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص یافته است که معادل یک دهم اعتبارات پیش بینی شده است.
وی خواستار تصویب یک ردیف اعتبار دائمی برای طرح مقابله با گرد و غبار شد تا این طرح تداوم یافته و تکمیل شود، زیرا برنامههای بیولوژیکی و بیومکانیکی برای مقابله با گرد و غبار باید به صورت تکمیلی اجرا شود در غیراینصورت هیچ تاثیری نخواهد داشت.
میرعلایی به مصوبه هیات دولت برای اجرای طرح مقابله با ریزگردها در سال ۹۵ نیز اشاره کرد و گفت: کارگروههای استانی مدتی است ضعیف شده و مشکلی از ما حل نمیکند.
وی وسعت کانونهای گرد و غبار خوزستان با منشاء رسی را ۳۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: برای تثبت ریزگردهای با منشاء داخلی که شامل هفت کانون است، برنامهریزی شد که شامل مدیریت چرا و قرق، نهالکاری و بوتهکاری، مرطوب سازی، غنی سازی بود.
میرعلایی در ادامه با اشاره به پیشرفت پروژههای طرح مقابله با گرد و غبار خوزستان اظهار داشت: تاکنون کمتر از ۳۰ درصد برنامههای پیشنهادی طرح مقابله با گرد و غبار انجام شده است.
وی افزود: ۳۰ درصد کانونها نهالکاری و یک درصد بوتهکاری انجام شده که به دلیل شرایط سخت منطقه نمیتوانیم بگوییم کار بطور کامل درست انجام شده است.
بیشتر بخوانید:تدوام گردوخاک در خوزستان
میرعلایی اضافه کرد: مدیریت چرا و قرق بصورت ۱۰۰ درصد و مدیریت رواناب ۶۰ درصد اجرا شده، همچنین آبشویی و مرطوب سازی که قرار بود در سطح ۶۳ هزار هکتار انجام شود به دلیل چند خشکسالی هیچ پیشرفتی نداشته است.